van der Horst

Test All-Inkl.com Münnich Motorsport in Navarra valt in het water

All-Inkl.com Racing - SEAT Leon WTCC
All-Inkl.com Racing - SEAT Leon WTCC
Terwijl het deelnemersveld op amper 42 dagen voor de start van het WTCC-seizoen 2013 nog vrij mager oogt, en het afwachten wordt of Chevrolet-toppers Rob Huff, Alain Menu en Yvan Müller überhaupt nog in het WTCC aan de bak komen, zijn teams en rijders die al wel bevestigd hebben reeds druk met testen. Zo ook nieuwkomer All-Inkl.com Münnich Motorsport dat woensdag en donderdag op de omloop van Navarra neerstreek. Slecht bekwam het teambaas Rene Münnich en zijn kompanen Marc Basseng en Markus Winkelhock,want het regende er de hele tijd en het bleef erg fris.
De rijders wisselden elkaar af aan boord van de eerste van drie SEAT Leon's 1.6T waarmee het Duitse team dit seizoen in het WTCC aanzet. Voor Münnich was het reeds de tweede maal dat hij de Spaanse auto aan de tand kon voelen, nadat hij vorig jaar reeds met één van de STR-wagens deelnam aan de race in Suzuka.

"Het was al bij al nog interessant, want het regende niet altijd even hard wat ons in staat stelde om verschillende regensetup's uit te proberen. Het bleek hoe dan ook lastig omgaan met het gaspedaal en de grip", aldus Münnich.

2012 FIA GT1-kampioen Marc Basseng van zijn kant maakte in Navarra voor het eerst kennis met de SEAT en ook voor hem was het uitkijken geblazen. "Het minste wat je kan zeggen is dat we nu optimaal zijn voorbereid voor regenraces! Ik deed het de eerste ronden erg voorzichtig aan, want ik wilde rustig wennen aan de respons van het gaspedaal. Naarmate de test vorderde, voelde ik me meer en meer op m'n gemak. De auto is nerveus, maar reageert zeer goed op setupveranderingen. Ik ben benieuwd hoe de wagen zich op het droge laat besturen."

Het team hoopt nu op beter weer verder zuidwaarts in het Portugese Portimao, waar twee testdagen op de Autódromo do Algarve staan geprogrammeerd.

Foto: All-Inkl.com RacingDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 8 februari 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons