van der Horst

Testdagen Paul-Ricard: Boutsen Ginion Racing topt op eerste dag

Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C GT3
Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C GT3
In tegenstelling tot ons landje dat onder sneeuw bedolven werd, konden de teams die in het zuiden van Frankrijk deelnamen aan de eerste pre-seizoentest genieten van een prachtig lentezonnetje. Niet minder dan 51 wagens kwamen in actie waaronder die van de Belgische teams Marc VDS Racing, Belgian Audi Club Team WRT en Boutsen Ginion Racing. Het was tevens een wagen van dit laatste team dat op het einde van de dag de tabellen aanvoerde. Morgen vindt de tweede BES- testdag plaats en dan zou ook ProSpeed Competition in actie moeten komen met één nieuwe Porsche.
  • Hamofa Performance
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Het is duidelijk dat de Belgische teams ook dit jaar een belangrijke rol zullen spelen in ’s werelds meest populaire GT kampioenschap. Zowel Marc VDS Racing als Belgian Audi Club Team WRT kwamen onmiddellijk bovenaan de tabellen postvatten, maar het was uiteindelijk het Boutsen Ginion Racing dat bij het afsluiten van de dag de snelste tijd achter zijn naam had staan. De geüpgradede McLaren MP4-12C legde een rondje af in 1:58.130 dat uiteindelijk werd toegeschreven aan nieuwkomer Frederic Vervisch, alhoewel het niet duidelijk was of deze laatste wel degelijk achter het stuur zat op dat ogenblik. De tweede wagen van het team haalde slechts de zevenendertigste tijd. Hoewel de McLaren’s gedurende de winter  door de fabriek van verscheidene verbeteringen werden voorzien, kampten verschillende van hen met een euvel dat vorig jaar al geregeld de kop op stak: de wagen weigert te starten na een stop. Verder werd men bij Hexis geconfronteerd met elektrische problemen, alsook met verscheidene klapbanden.

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Ultra
Ook beide andere Belgische teams waren goed mee. Belgian Audi Club Team WRT, dat zich sinds vorige week definitief de BES kampioen van 2012 mag noemen, zakte af met twee wagens waarbij onmiddellijk het nieuwe kleurenschema opviel; daarbij is niet langer zwart, maar wit de dominante kleur. Het was ook uitkijken naar de rijders die het stuur van de Audi’s R8 LMS ultra zouden nemen daar men vreesde voor de komst van menig betalende rijder. Maar met namen als Vanthoor, Ortelli, Stippler, Mies, Sandström, Rast  en Rahel Frey, die overkomt van het Audi DTM, voert het talent zeker de boventoon. Beide Audi’s sloten de dag af met de zesde en achttiende tijd. Bij Marc VDS Racing moest men het stellen zonder Maxime Martin die op Sebring vertoeft, maar met Buurman, Catsburg en Moser naast Leinders en Palttala klommen beide wagens binnen de top 15 met een zevende tijd voor de #3 en een vijftiende voor de #4.

Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3
Na de Boutsen Ginion McLaren #5 was de tweedebeste dagtijd voor de Pro GT Almeras Porsche van Eric Dermont en Franck Perrera en de gelijkaardige wagen van SMG met Armindo en Clément aan het stuur. Op de vierde en vijfde plaats volgden de Ferrari’s van Kessel Racing (Cesar Ramos) en Esta Motorsports. Noteren we ook de goede prestaties van de Nissan GT-R’s met een negende (JRM Racing) en vooral een elfde tijd voor de Nissan GT Academy wagen met onze landgenoot Wolfgang Reip.

Foto's: VIMAGES/Fabre  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons