van der Horst

Thibaut Ramaekers vice Europees kampioen na zege in Cremona

OK-Junioren - Cremona
OK-Junioren - Cremona
Thibaut Ramaekers werd vandaag vice Europees kampioen karting in de OK-Junioren. Onze landgenoot won de finale in het Italiaanse Cremona, maar kon niet verhinderen dat Oleksandr Bondarev de titel pakte. Ook Dries Van Langendonck kan terugkijken op een mooie EK-campagne met een vijfde plaats als eindresultaat.
Thibaut Ramaekers
Thibaut Ramaekers
Na wedstrijden in Valencia, Trinec en Rodby werd het slotakkoord van het FIA Europese kampioenschap karting voor de OK en OK-Junioren dit weekend gehouden in Cremona. Op de schitterende baan in Noord-Italië hadden we met Thibaut Ramaekers een grote kanshebber op de titel. Oleksandr Bondarev werd zijn grootste uitdager en deze werd uiteindelijk ook kampioen. Aan de snelheid van Ramaekers lag het in ieder geval niet. De jonge Waal uit Chimey pakte op vrijdag de pole en mocht ook vandaag in de finale vanaf de eerste plaats starten. Dries Van Langendonck volgde op P3 in het spoor van Ramaekers. Ramaekers behield de kop en Van Langendonck sloot aan als tweede, al moest hij deze plaats in de openingsronde weer inleveren aan Martinese. Christian Costoya volgde als vierde, Bondarev als vijfde.
Martinese nam de leiding over en ook Van Langendonck moest een plaats prijsgeven, hij zou uiteindelijk mooi vierde worden. Vier ronden voor het afvlaggen plaatste Ramaekers een aanval bij Martinese en schoof hij weer naar de leiding. De weg naar de zege lag open en zo boekte onze landgenoot andermaal een schitterend resultaat dat hem de vice titel opleverde. Bondarev's derde stek volstond voor de titel.

Rene Lammers voerde het veld aan richting de start van de finale in de OK klasse. De Nederlander bleef aan kop maar verderop verliep het allemaal erg chaotisch met een zware crash in het middenveld als gevolg. Na drie ronden onder geel werd het veld weer losgelaten met Lammers aan de leiding voor Luigi Colugio en Kean Nakamura Berta. Colucio veroverde al snel de leiding terwijl Lammers enkele plaatsen verloor. Colugio hield er een strak tempo op na en nam meteen enkele lengtes voorsprong. Hij zou stand houden tot het einde en pakte de zege voor Enzo Tarnvanichkul en Nakamura Berta. Lammers tikte als vierde aan wat volstond voor de titel.

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Ean Eyckmans maakte voor het eerst zijn opwachting op een EK wedstrijd in zijn nieuw team. De Kempenaar maakte de overstap van Tony Kart naar het Charles Leclerc chassis van het Lennox Racing Team. Eyckmans kwam opnieuw prima voor de dag en pakte in de finale de tiende plaats waarmee hij elfde wordt in de eindstand van dit EK. Lenn Nijs kon zich niet plaatsen voor de finale, Thomas Strauven kwam niet in actie. 

Er rest nu nog één grote afspraak en dat is het WK, begin oktober in Franciacorta. 

Foto's: FIA Karting & Ean Eyckmans



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 30 juli 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons