van der Horst

Thierry Neuville (Ford Fiësta R5) en Chris Meeke (Peugeot 208 T16 R5) showen de toekomst

Thierry Neuville - Ford Fiësta R5
Thierry Neuville - Ford Fiësta R5
Buiten wedstrijd en als openingswagens zullen de Ford Fiësta R5 en de Peugeot 208 R5 te bewonderen zijn met Thierry Neuville en Chris Meeke achter het stuur. Een doorgedreven training van beide merken richting de toekomst en een welgekomen cadeau voor de toeschouwers.
Na veel testkilometers op onverhard, zet Peugeot Sport zijn testwerk met de Peugeot 208 T16 verder op asfalt in de Geko Ypres Rally. Kris Meeke en Chris Patterson zullen het parcours openen met de R5-versie van de 208. Een eerste test in wedstrijdomstandigheden.

“Niets weegt op tegen een wedstrijd, maar het doel van onze deelname aan de Rally van Ieper is in de eerste plaats onze ontwikkelingsarbeid verder te zetten en zo nog meer nuttige data te vergaren. Zo kunnen we de definitieve versie van de 208 T16 bepalen, met het oog op de homologatie van eind dit jaar”, stelt Bruno Famin, directeur van Peugeot Sport.
“Op basis van de informatie die we van Craig Breen en Paolo Andreucci hebben gekregen zullen we enkele wijzigingen aanbrengen die Kris Meeke en ons technisch team in Ieper zullen valideren. Het doel is uiteraard om zoveel mogelijk kilometers in wedstrijdomstandigheden af te leggen. De promotor van het ERC en de organisatoren van de Rally van Ieper geven ons hier een mooie kans om dat te doen. Het wordt de eerste keer dat de 208 T16 zich in zijn natuurlijke habitat aan het grote publiek zal tonen. Zoals al onze concurrenten hebben we de R5-regels bekeken en zijn we met een wit blad begonnen. De wagen beantwoordt aan de eisen van de rijders en de teams die op zoek zijn naar een krachtigere, maar goedkopere wagen dan een S2000, zowel in aankoop als bij het laten rijden van de auto.”

Naast de Peugeot 208 T16, zal ook M-Sport zijn nieuwe Fiesta R5 presenteren op de klassementsproeven van de Geko Ypres Rally. Niet in de wedstrijd, want de R5 is nog niet gehomologeerd, maar als openingswagen. De Fiesta R5 zal bestuurd worden door Thierry Neuville, onze nationale trots in het WRC.

Thierry Neuville - Ford Fiësta R5
Thierry Neuville - Ford Fiësta R5
Malcolm Wilson, de teambaas van M-Sport, is alvast enthousiast: "Door de Fiesta R5 in Ieper te laten rijden, kunnen we de wagen in echte wedstrijdomstandigheden testen, bovendien met Thierry als ervaren piloot aan het stuur. We willen ook sterk voor de dag komen om het potentieel van de Fiesta R5 te tonen aan potentiële klanten. Dat moet met Thierry aan het stuur zeker lukken. Voor Eurosport Events en de organisatoren van de Geko Ypres Rally is het bovendien erg interessant dat hun lokale held de Fiesta R5 zal presenteren. De Ford Fiesta R5 is ideaal voor het Europees kampioenschap en dan is Ieper de beste plaats om de wagen te presenteren."

Foto's: RIP / DegryseSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op donderdag 27 juni 2013.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons