van der Horst

Thierry Neuville grijpt winst in Sardinië

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville heeft zondagmiddag de Rally van Sardinië op zijn naam geschreven. Dat is de zesde manche van de WRC-wereldkampioenscahp. De Belg haalde het in zijn Hyundai voor de Volkswagens van Jari-Matti Latvala en Sebastien Ogier.
Alle Belgen hielden de adem in op zondag. Neuville moest op de slotdag een voorsprong verdedigen van dik zestien seconden. De Oostkantonner bleef geconcentreerd en boekte zelfs nog twee besttijden in de laatste vier zondagproeven. Op de Power Stage nam hij geen risico's meer. Neuville hield uiteindelijk zelfs bijna 25 seconden over op Jari-Matti Latvala.

Een historische dag voor de Belgische rallysport, want Thierry Neuville heeft zijn tweede WRC-overwinning beet. Nooit eerder won een Belg meer dan één manche, enkel François Duval wist in het verleden ook een WRC-manche te winnen.

"We hadden een fantastisch weekend. Grootse dingen gebeuren met zij die er voor gaan en hard voor werken. Dit resultaat is voor Philippe Bugalski. Hij betekende zoveel voor mijn carrière en het zou zijn verjaardag geweest zijn", verwees Neuville kort na de finish naar zijn mentor. "Hopelijk helpt deze zege me verder in de rest van het seizoen. Een enorme vertrouwensboost voor ons."


Wereldkampioen Ogier kon afgelopen weekend door zijn rol als veger geen vuist maken in de strijd om de algemene overwinning. De Fransman werd derde maar graaide wel nog de drie punten mee van de Power Stage, ondanks een klein foutje. 

Dani Sordo zet een tweede Hyundai in de top vier. Ford eindigde met Ott Tänak en Eric Camilli mooi vijfde en zesde.

De Fin Teemu Suninen was in zijn Skoda Fabia R5 de sterkste in WRC2, voor merkgenoot Jan Kopecky en Karl Kruuda in een Ford Fiesta R5.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 12 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sardinië.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons