van der Horst

Thierry Neuville leidt de dans in Sardinië

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Thierry Neuville staat aan de leiding na de eerste dag van de Rally van Sardinië, de zesde manche van het WRC-wereldkampioenschap. De Belg stond deze middag al aan de leiding maar diepte zijn voorsprong uit tijdens de middaglus. Enkel Jari-Matti Latvala blijft voorlopig in het spoor van de Belg.
Thierry Neuville nam in zijn Hyundai i20 WRC kort voor de middag de leiding na twee besttijden. Hij moest die leiding na de eerste proef in de middaglus terug afgeven, maar met drie scratches nam de Belg resoluut de wedstrijd in handen. Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo WRC) beet zijn tanden stuk maar moet na het einde van de openingsdag toch 11.1 seconden toegeven op de Oostkantonner.

Ook wereldkampioen Sebastien Ogier probeerde de schade te beperken maar volgt al op ruim 40 seconden van Neuville. Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo WRC) en Mads Östberg (Ford Fiesta WRC) zitten ook nog net binnen de minuut en vechten onderling een verbeten duel uit. Dani Sordo zet een tweede Hyundai in de top 6. Teamgenoot Hayden Paddon ging vrijdagmiddag van de baan en moest opgeven.

In WRC2 stond er geen maat op de Finse Skodarijder Teemu Suninen maar hij verloor ruim een halve minuut deze middag en verloor de koppositie aan de Italiaan Umberto Scandola, ook al in een Skoda Fabia. Merkgenoot Esapekka Lappi staat tweede op amper vier seconden van de leider. Suninen is derde.

De wedstrijd eindigt zondag. Zaterdag staan er zes proeven op het programma, zondag nog vier.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 10 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Sardinië.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons