van der Horst

Thierry Tassin: "Spa is altijd moeilijk, zowel voor rijders als teams"

Start 24 Hours of Spa 2017
Start 24 Hours of Spa 2017
Over een dikke maand is het weer zover, de 24 Hours of Spa, al decennialang een hoogtepunt op de Belgische autosportkalender. Thierry Tassin nam liefst negentien keer deel als piloot en won viermaal, slechts één keer minder dan absoluut recordhouder Eric Van De Poele. Na zijn racecarrière ging Tassin aan de slag bij WRT, waar hij als sportief directeur opnieuw mocht proeven van de zege in 2014. Op dat moment was het GT-tijdperk al ingetreden in de Ardense etmaalrace. Zijn er veel verschillen met toen hijzelf nog meereed in een toerwagen?
Thierry Tassin
Thierry Tassin
"Fundamenteel is er geen verschil neen. In de jaren 80 en begin jaren 90 was de wedstrijd al één van de zwaarste om te winnen. Ik moet wel toegeven dat aan het eind van de vorige eeuw er een dipje was. Maar ik ben heel blij om te zien dat de 24 Hours of Spa tegenwoordig opnieuw de grandeur heeft van vroeger. Ik denk zelfs dat de wedstrijd nog beter geworden is, omdat er maar één klasse meer is. Nu zijn het allemaal GT3's, terwijl je in het toerwagen-tijdperk verschillende klasses had met wagens met een verschillende cilinderinhoud. Als je een auto uit de topklasse had, was het veel makkelijker om tragere deelnemers te dubbelen. Ik denk dat er tegenwoordig zo'n dertig wagens zijn die voor de zege kunnen strijden en dat maakt de wedstrijd dus zelfs moeilijker."

Foto's: Martijn Wouters & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 21 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons