van der Horst

Timmy Hansen en Catie Munnings bij Andretti United Extreme E

Timmy Hansen en Cate Munnings
Timmy Hansen en Cate Munnings
De Amerikaanse ploegen zijn klaar met de samenstelling van hun teams voor het allereerste seizoen van Extreme E. Chip Ganassi Racing was er als eerste bij om zijn duo voor te stellen. Terwijl ook ABT al een piloot bekendmaakte, is Andretti United Extreme E de volgende in het lijstje om twee piloten voor te stellen en niet van de minsten: Timmy Hansen en Catie Munnings.
De rallycrosfans onder ons zullen Timmy Hansen zeker kennen. De oudste zoon van veertienvoudig Europees rallycrosskampioen Kenneth Hansen is namelijk al zeven jaar actief in het World Rallycross Championship, waarvan vijf met zijn jongere broer Kevin Hansen. De Zweed pakte zijn eerste overwinning in 2014, maar het duurde tot 2019 voor hij wereldkampioen werd. Volgend jaar zal hij zijn kennis van het rallycrossen kunnen omzetten in de elektrische Odyssey-21 SUV. Daar wordt hij bijgestaan door Catie Cummings.

De Britse begon op haar zestiende in het rallywezen en twee jaar later won ze de Ladies Trophy in het FIA ERC. Terwijl ze ook nog eens geregeld op tv verschijnt, maakte ze dit jaar haar debuut op wereldniveau. Beiden zullen zich wagen aan een heel ander soort racerij, te beginnen in Senegal begin volgend jaar.

Foto: Extreme ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op maandag 28 september 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons