van der Horst

Titanic Rit Merksplas: Voorbeschouwing van de organisatoren

De Titanicrit. Het is een begrip dat we weer opvissen na meer dan zeven maanden. Toen beet einde maart Titanic de spits af met de eerste rittensportwedstrijd in Kasterlee, na nog maar eens een Corona lockdown. Al enkele jaren zien we in het najaar echter nog een Titanicrit, maar dan wel in Merksplas.
  • Powercars
Alles zou deze keer moeten verlopen volgens de gekende procedures binnen de rittensport. Men keert terug “in zaal”, zonder avondklok, met een prijsuitreiking en met een catering. De rit in Arendonk van dit voorjaar was een eerste oefening voor uitzetters Jan Eysermans en Wim Poulmans die er in maart een pittig gekruide rit van maakten. Men speelde toen met het idee in het vervolg wat minder “rode pepers” te gebruiken. Afwachten maar...

Voorlopig staan er 36 wagens op de deelnemerslijst. Met een aantal gekende klanten moet rekening worden gehouden voor de zeges en podiumplaatsen binnen de verschillende categorieën. Guy Agten en Dominiek Seynaeve (Renault Megane) maken zo stilaan deel uit van het meubilair. Er is de terugkeer van Lizette Brebels en Hugo Bruyneel (Ford Bmax), steeds kanshebbers in Recrea. Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans zijn met de Citroën C4 bezig aan een goede reeks. Filip Dierckx gaat op de BMW E30 in duo met Han De Bock, en dan hoor je gelijk bij de kanshebbers. Guy en Olivier Dupont maken de verplaatsing vanuit West-Vlaanderen, niet met de Healey maar wel met de Ford Focus. Er zijn ook nog de onvermijdelijke Anja Seynaeve en specialist Nick Vanoverschelde (Opel Astra), Sander en Paul Van den Wyngaert met de Volkswagen Corrado uiteraard, en misschien zal het geluk ook eens keren voor Robby Walschaerts en Eddy Tips op de Toyota Celica GT. Maar naast deze kleine greep uit het deelnemersveld zijn er nog ettelijke teams die aanspraak kunnen maken op een mooie eindpositie in deze rit.

De 38ste Titanicrit, deze keer met predikaat “Merksplas”, is er op zaterdag 30 oktober 2021. Het is een oriëntatiewedstrijd waarbij de deelnemers op basis van een roadbook zo nauwkeurig mogelijk de opgelegde route proberen te rijden. Het parcours is ongeveer 100 kilometer lang, gaat langs Merksplas, Rijkevorsel en Hoogstraten en wordt opgedeeld in twee delen. Om 18u01 start de eerste wagen voor het eerste deel van de wedstrijd aan “ In ’T Hofke”, op Hoekeinde 28 in Merksplas. De aanvang van het tweede deel is voorzien op dezelfde locatie en de vroegste deelnemers worden aan de finish verwacht omstreeks 23u30.

Persbericht VAS RallySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op woensdag 27 oktober 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons