van der Horst

Tom Boonen: "25H Fun Cup is slechts het begin"

Tom Boonen
Tom Boonen
Dat Tom Boonen dit jaar de 25 Hours VW Fun Cup betwist, moeten we u niet meer vertellen. Vandaag stelde de bom van Balen zijn plannen voor om samen met teamgenoten Ruben Van Gucht, Bert Longin en Anthony Kumpen aan de start te komen. Autosport.be legde zijn oor te luister op de dag dat de voormalige wielerkampioen zijn racelicentie behaalde.
VW Fun Cup
VW Fun Cup
"Het ziet er eenvoudig uit, zo'n VW Fun Cup, maar geloof me: dat is het niet. Het is op zich geen complexe wagen, maar wel een die het moeilijk maakt om lang mee te rijden. Je hebt geen stuurbekrachtiging enz., dus je moet fysiek echt wel top zijn. Dit is voor mij echter maar de eerste stap, ik ben van plan meer te doen in de autosport dan enkel Fun Cup. Daarom is het belangrijk voor mijzelf om bij deze race veel ervaring op te doen en die mee te nemen naar volgende races."

Tom Boonen
Tom Boonen
Over Boonen's concrete plannen de komende weken, maanden en jaren, bleef de Kempenaar op de vlakte. "Dat weet ik nog niet. Eerst de 25 Hours VW Fun Cup afwerken en dan zien we wel weer." Aan ambitie ontbreekt het hem echter niet. "Ik zou graag willen dubbelstinten tijdens de wedstrijd. Of dat lukt, hangt vanzelfsprekend van de omstandigheden af. Ik ga sowieso terug wat beginnen trainen om conditie op te bouwen. Ik heb nog wat gefietst, maar niet meer vergelijkbaar met vroeger. Belangrijk is om de komende maand (de conditie n.v.d.r.) terug te gaan opbouwen om daarna zo fris mogelijk in de auto te belanden. Ik heb het geluk dat dat normaal redelijk vlot gaat bij mij, waar iemand anders twee maanden voor nodig heeft, lukt doorgaans bij mij sneller. Ik ga trachten telkens goed uitgerust aan mijn stints in de race te beginnen om mij maximaal te kunnen concentreren."

Lees ook: Ruben Van Gucht: "Een eer en droom tegen Jacky Ickx te racen"

Foto's: Ronald Janssens



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons