van der Horst

Ruben Van Gucht: "Een eer en droom tegen Jacky Ickx te racen"

Ruben Van Gucht - Bert Longin - Tom Boonen - Anthony Kumpen
Ruben Van Gucht - Bert Longin - Tom Boonen - Anthony Kumpen
Naast Tom Boonen staat er met Ruben Van Gucht nog een ander bekend gezicht aan de start van de 25 Hours VW Fun Cup op het circuit van Spa-Francorchamps. Van Gucht stond in het verleden al aan de start, dus zou je kunnen verwachten dat hij met een flinke dosis zelfzekerheid aan de start verschijnt. Die verwachtingen temperde hij evenwel ietwat.
Ruben Van Gucht - Bert Longin - Tom Boonen - Anthony Kumpen
Ruben Van Gucht - Bert Longin - Tom Boonen - Anthony Kumpen
"Ik heb één editie van de 25 Hours VW Fun Cup afgewerkt, twee jaar geleden. Sindsdien heb ik echter niet meer op circuit gereden, dus mogelijk zal ik een en ander moeten opfrissen. Het is voor mij persoonlijk een enorme eer en tevens een droom om te kunnen racen tegen Jacky Ickx. Ik ga me nu 100% voorbereiden zodat we er begin juli vol tegenaan kunnen gaan. De ambitie? Bert zei me top tien, maar daarover hebben we toch nooit gesproken (lacht)."


Bert Longin - Ruben Van Gucht
Bert Longin - Ruben Van Gucht
Bert Longin stelde echter onomwonden dat de top tien tot de mogelijkheden behoort. "Het is een enorm mooi project met Ruben en Tom. Anthony en ik zijn bijna een getrouwd koppel van 25 jaar; wij kennen elkaar en voelen elkaar perfect aan. De wedstrijd zelf mag je echter niet onderschatten; je moet fit zijn, en voldoende eten en rusten. Onthou dat je, als je tijdens een pitstop het stuur overneemt, vanuit de relatief rustige paddock opeens op een piste terecht komt met meer dan 100 wagens. Dan moet je bij de les zijn. Anthony en ikzelf zullen Ruben en Tom vanzelfsprekend tips geven; Ruben ken ik echter al van twee jaar geleden en ook Tom heb ik reeds gecoacht. Beide jongens doen het tot hier toe goed, maar er zijn nog een paar kleine punten waarop we gaan werken. We hebben echter nog tijd en ik denk dat we deze keer de beste voorbereiding hebben van al de jaren dat we dit project nu gedaan hebben."

Lees ook: 25H VW Fun Cup: Tom Boonen start met Kumpen/Van Gucht/Longin
Lees ook: Tom Boonen: "25H Fun Cup is slechts het begin"

Foto's: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in VW Fun Cup op woensdag 7 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25 Hours VW Fun Cup.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons