van der Horst

Tour de Corse: Sterke Bouffier klaar voor eindsprint met Kopecky

Bryan Bouffier - Peugeot 207 S2000
Bryan Bouffier - Peugeot 207 S2000
De positiewissels aan de kop van het gebeuren blijven zich opstapelen. Gisteren was het de Ier Breen in zijn Peugeot S2000 die het snelst startte en drie KP-zeges op rij achter zijn naam zette. De man die Kopecky van de zege moest houden kon zodoende een voorsprong bijeen sprokkelen van 26 seconden. Maar op KP4 ging het mis toen de Peugeot in het decor ging en daar bovenop met een lekke band de proef moest afwerken. Met een verlies van anderhalve minuut moest hij de nieuwe leider Kubica, Bouffier, Kopecky en Sarrazin voor zich dulden. De Poolse ex F1-rijder kon niet lang profiteren van zijn leiderspositie en kreeg op KP5 af te rekenen met problemen met de benzine toevoer op zijn Citroën DS3. Hij viel terug in het klassement en zou ook niet starten tijdens de slotdag. Breen bleef niet bij de pakken zitten en won de vijfde KP, terwijl de Franse Peugeot-rijder Bouffier de leiding overnam van de Pool Kubica. EK-leider Kopecky zat met zijn Skoda de Fransman evenwel dicht op de hielen, pakte de scratch in de slotetappe van dag 1 en werd de nieuwe leider met 3,6 sec. op Bouffier en 40 sec. op Breen. Sarrazin was vierde en de enige die nog binnen een minuut van de leider bleef.
  • Prospeed Competition
En vandaag op dag 2 kregen we meteen na de eerste KP een nieuw leider. De Franse” Peugeot-rijder Bouffier won de eerste KP terwijl leider Kopecky 16 seconden moest inleveren. Ook Breen moest tijdens zijn inhaalrace opnieuw 38 seconden inleveren en was meteen volledig afgeschreven voor de eindzege. Bouffier ging door op zijn elan en won ook de tweede KP voor Breen en Kopecky. Hierdoor kon hij zijn voorsprong verder uitdiepen tot 20 seconden op de Tsjechische Skoda-rijder die nog als enige concurrent overbleef voor de zege. Op de laatste KP van de eerste lus won Kopecky en pakte 9 seconden terug op leider Bouffier. Breen werd derde voor Sarrazin.

Met nog een laatste lus van twee KP’s te gaan wordt het spannend voor alle podiumplaatsen. Bouffier gaat de finale in met 10,7 seconden voorsprong op Kopecky, terwijl Breen en Sarrazin een Hitchcockthriller kennen in de strijd om de resterende podiumplaats met een verschil van amper 6/10 seconde tussen beide.

Indien Kopecky deze rally alsnog weet te winnen, is de kans quasi nihil dat de Tsjech paraat zal tekenen in Ieper, gezien hij na Corsica reeds het maximale toegelaten puntenaantal zal hebben bereikt tijdens deze eerste periode van het kampioenschap.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 18 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons