Tour de Corse: Zege voor Bryan Bouffier

Bryan Bouffier - Peugeot 207 S2000
Bryan Bouffier, die deze morgen de leiding pakte in de Tour de Corse heeft die uiteindelijk ook kunnen bijschrijven op zijn palmares. De Fransman was vandaag zeer dominant in zijn Peugeot 207 S2000 en won vier van de vijf proeven. Voor het ingaan van de laatste lus had de Fransman 10 seconden voor op de Skoda Fabia S2000 van de Tsjech Kopecky. Deze drong nog aan, maar werd in de slotetappe definitief naar de tweede plaats verwezen door een motor die maar op drie cilinders draaide.
Graig Breen - Peugeot 207 S2000
De spannende strijd om de derde plaats moest ook worden beslecht in de laatste lus van twee KP’s. De Ier Breen startte met een voorsprong van amper 6/10 seconden op Sarrazin die voor de eerste maal onderweg was met de MINI. Sarrazin was op de voorlaatste KP ruim acht seconden sneller dan de Ier die autoritair het begin van de rally overheerste. Breen kon op de slot KP nog 5 seconden afknabbelen, maar kwam aan de meet 3,2 seconden te kort voor de resterende podiumtrede. De Fransman Delecour met de Belgische Peugeot van Kronos werd uiteindelijk vijfde op 3min25sec. van de winnaar en met een voorsprong van 12,6 sec. op zijn landgenoot Maurin.

Jan Kopecky - Skoda Fabia S2000
Deze uitslag speelt uiteraard in de kaart van de Ieperse organisatoren. Indien Kopecky nog voor de volle punten wil gaan voor het seizoen definitief halfweg is, moet hij afzakken richting Ieper. Graig Breen zal dit meer dan waarschijnlijk ook doen, want na drie tweede plaatsen op rij moet hij zijn vierde plaats in de Tour de Corse trachten in te brengen als schrapresultaat en blijft hij zodoende de voornaamste belager van Kopecky in diens rush richting ERC-titel.

Foto's: FIA ERC

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 18 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tour de Corse.