van der Horst

Toyota komt met competitie voor circuit en de weg

Toyota GT86 - Toyota Gazoo Racing Trophy
Toyota GT86 - Toyota Gazoo Racing Trophy
Toyota Gazoo Racing luidt 2018 in met een bijzonder initiatief: een Trophy voor de GT86 tijdens circuit- en rallywedstrijden. De winnaar, die komend seizoen minstens vijf wedstrijden zal moeten betwisten, gaat naar huis met een cheque van 35 000 euro en een wegmodel van de Toyota C-HR.
  • LTF
De Toyota Gazoo Racing Trophy staat open voor alle versies van de GT86 die geproduceerd werden door TMG: de CS-V3 en CS-Cup voor circuit, maar ook het rallymodel, de CS-R3. Van deelnamegeld is geen sprake, waardoor duidelijk wordt dat dit vooral een poging is om meer exemplaren van de GT86 aan de man te krijgen.

Een minimum van vijf wedstrijden is een vereiste, maar de eindrangschikking wordt opgemaakt op basis van de tien beste resultaten van iedere deelnemer. De winnaar ontvangt 35 000 euro en een wegversie van de Toyota C-HR, terwijl de zilveren medaille goed is voor 25 000 euro en de derde plek voor 20 000 euro.
 
Om circuit- en rallyrijders gelijke kansen te geven op de overwinning, wordt bij de puntentelling rekening gehouden met de lengte van de wedstrijd en het aantal deelnemers. Op circuit komen races als de 24 Uur van de Nürburgring, het VLN-kampioenschap en de 24H Series van Creventic in aanmerking, op de rallywegen wordt onder meer gemikt op het European Rally Championship (ERC) of de Tour European Rally Series.
 
Foto Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op dinsdag 23 januari 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons