van der Horst

Katsuta boekt zege Toyota Yaris

Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Jari-Matti Latvala - Toyota Yaris WRC
Een opvallende verschijning op de deelnemerslijst van de SM-Itäralli, de derde ronde van het Finse rallykampioenschap was Takamoto Katsuta. Hij verscheen er aan de start met een Toyota Yaris WRC, met aan zijn zijde Daniel Barritt. De Japanner verliet Finland met een eerste algemene zege op zak.
  • Powercars
Teambaas van Toyota Tommi Mäkinen is al langer bezig met het opleiden en begeleiden van Takamoto Katsuta. De Japanner ging de voorbije jaren de baan op in een Ford Fiesta R5 van Tommi Mäkinen Racing. Commercieel gezien zou het een grote meerwaarde blijken als een Japanner met een Japans merk het WRC kunnen betwisten en dus wordt er serieus geïnvesteerd in Katsuta.

Na enkele jaren WRC2 kreeg de Japanner afgelopen weekend de kans om kennis te maken met de Toyota Yaris WRC. Katsuta mocht de Itäralli betwisten, en zal later ook de Riihimäki Ralli rijden, respectievelijk ronde drie en vier van het Finse kampioenschap. Daniel Barritt zat terug aan zijn zijde. Beide werkten in 2016 al een tijdlang samen.

Katsuta boekte in Finland zijn eerste algemene zege na een ijzingwekkend slot. Emil Lindholm (VW Polo R5) strandde op amper acht tienden van een seconde.

Foto: Toyota Gazoo RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op maandag 4 maart 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons