van der Horst

United Motorsports met vernieuwde Porsche aan de start

United Motorsports - Porsche 997 GT3 Cup
United Motorsports - Porsche 997 GT3 Cup
Halfweg vorig jaar hielden Patrick Engelen en Bart ooms hun nieuwe raceteam boven de doopvont, United Motorsports was geboren en zou in eerste instantie de handschoen opnemen met een Porsche 997. Voorzien van de nodige dosis enthousiasme en zelfkennis, werd 2016 gebombardeerd tot leerjaar, om in 2017 de vruchten te kunnen plukken. Hoe ver de ambitie reikte, hoe ontnuchterend de realiteit bleek toen de bolide reeds tijdens een van de eerste testen spectaculair de geest gaf. Opgeven staat echter niet in het woordenboek van Engelen en Ooms en dus wendde het duo de winterperiode aan om de wagen te upgraden richting Belcar 2017!
Bart Ooms & Yannick Dupont
Bart Ooms & Yannick Dupont
"Het debuut van de wagen vorig jaar het Belcar Endurance Championship was ietwat teleurstellend", geeft Bart Ooms aan. "Het is deels frustrerend, maar langs de andere kant motiveert het je als team enorm. Daarom hebben we onze Porsche 997 GT3 Cup deze winter volledig onder handen genomen, waarbij met hulp van ProSpeed Competition ook de aandrijflijn werd gereviseerd. Ons doel dit jaar is wederom het Belcar Endurance Championship, al zijn we er nog niet uit in welke klasse we precies zullen aantreden."

United Motorsports - Porsche 997 GT3 Cup
United Motorsports - Porsche 997 GT3 Cup
"De upgrades die we op de wagen monteerden, brengen een pak extra potentieel naar boven, maar hebben ook tot gevolg dat we niet meer in de GT Cup-klasse kunnen starten, maar naar GT Open verhuizen. De aerodynamische en technische aanpassingen maken dat we hopen mee te kunnen strijden tegen de in basis snellere en moderne Porsche 991's. In pure snelheid zullen die wagens een streepje voor hebben, maar we hopen het gat zo goed mogelijk te dichten. Ongeacht in welke klasse we starten, willen we elke keer aan de finish staan en uiteindelijk de top drie in het klassement ambiëren."

Patrick Engelen - Bart Ooms
Patrick Engelen - Bart Ooms
"Naast Belcar, kunnen we overigens ook aantreden in de BGDC en zelfs de Supercar Challenge van Dick van Elk is een mogelijkheid. Eigenlijk zijn het de rijders, onze klanten, die bepalen waar de wagen ingezet gaat worden in 2017; we zijn dus flexibel op dat vlak. We zoeken sowieso nog piloten voor ons seizoen in het Belcar Endurance Championship en gaan ook in de aanloop naar de start nog testen met de wagen. Piloten die ons willen vervoegen, zowel in Belcar als in BGDC of Supercar Challenge, of die wensen deel te nemen aan onze preseizoentesten mogen zich steevast melden!"

Foto's: Ronald Janssen, Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 19 februari 2017.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons