van der Horst

Valencia: Nicolo Rocca pakt dubbel na penalty Alon Day (Update)

Nicolo Rocca - CAAL Racing Ford Mustang
Nicolo Rocca - CAAL Racing Ford Mustang
Nicolo Rocca heeft na de eerste manche gisteren, vandaag de tweede afspraak van de NASCAR Whelen Euro Series 2022 gewonnen. In Valencia kwam de CAAL Racing-rijder nochtans niet als eerste over de meet. Regerend kampioen Alon Day deed dat, maar de PK Carsport-man zou na de race teruggezet worden in de uitslag wegens een niet-reglementaire herstart. Romain Iannetta en Alexander Graff, bij Speedhouse teamgenoot van Marc Goossens, besloten zo respectievelijk op P2 en P3. Na pech gisteren, ronde Marc Goossens vandaag de race af op de vijfde plaats, nadat Gianmarco Ercoli... een penalty kreeg en terugviel naar P6.
De laatste NASCAR-race van het weekend werd enkele malen geneutraliseerd, waarbij Alon Day bij de laatste herstart de leiding veroverde. Hij kende een goede start en passeerde op de meet Gianmarco Ercoli - tot dan leider. Beide kemphanen vochten een stevig robbertje uit, maar de Italiaan zou zoals gezegd teruggezet worden naar P6. Daardoor leek Day te winnen, voor Rocca en Iannetta, maar het regende penalties na de meet waardoor de top 10 grondig door elkaar geschud werd.

Tobias Dauenhauer was de beste in de Junior-klasse, terwijl CAAL Racing opnieuw aan het feest mocht in Challenger, met dank aan Max Lanza.

Ook in EuroNASCAR 2 zagen we een herhaling van gisteren; de Cyprioot Vladimiros Tziortzis zegevierde, voor rookie Alberto Naska en Martin Doubek. Liam Hezemans, karttalent en broer van tweevoudig NASCAR-kampioen Loris Hezemans, besloot op P4. Melvin De Groot won voor Team Bleekemolen de Legend-klasse en Alina Loibnegger was de beste vrouw. Geen enkel Belg stond aan de start, maar Christian Malcharek stuurde de PK Carsport Camaro naar P13.

De NASCAR Whelen Euro Series zet nu koers richting het Verenigd Koninkrijk, waar op 11 en 12 juni in Brands Hatch een van de traditioneel meest populaire events van de kalender plaatsvindt.

Update maandag 10u

De penalties van Alon Day en Gianmarco Ercoli werden teruggedraaid, waardoor de Israëliër de zege pakt.

--- Uitslag NASCAR Whelen Euro Series Valencia 2022 - EuroNASCAR Pro Race 2 (pdf) ---
--- Uitslag NASCAR Whelen Euro Series Valencia 2022 - EuroNASCAR 2 Race 2 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane AzemardDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 15 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia NASCAR Fest.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons