van der Horst

Valencia: Reacties van de Belgen na de eerste meeting van het seizoen

Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
In Valencia werd dit weekend het NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2016 op gang getrapt. Het werd een ware triomftocht voor PK Carsport nadat meer bepaald zowel Anthony Kumpen als Stienes Longin hun respectievelijke openingswedstrijd als overwinnaar afsloten en Longin jr. dat op zondag nogmaals overdeed in race 2. Foutloos blijven was in alle races het relaas en na afloop gingen we dan ook verhaal halen bij enkele van onze landgenoten.
Marc Goossens - Brass Racing Ford Mustang
Marc Goossens - Brass Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt na afloop van de eerste race Elite 1, "Ik kon in de openingsfase doorstoten naar de tweede plaats in de klasse, maar toen het schakelmechanisme defect ging, kon ik nog weinig weerstand bieden. Ik ben uiteindelijk nog als 17e gefinisht, vijfde in de klasse. Marc (Goossens nvdr.) heeft wat plaatsen kunnen goedmaken ten opzichte van zijn startpositie, maar het is nog wat zoeken naar de juiste set-up. Wegens het drukke schema, hebben we niet zo veel kunnen testen voor de aanvang van het seizoen en we hadden deze problemen ergens wel verwacht."

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen, "Ik koos de binnenkant van de eerste bocht bij de start, maar dat maakte de situatie moeilijk. De circuitkennis van lokale man Borja Garcia leverde hem geen windeieren op en hij passeerde mij. Ik heb dan de tijd genomen om door te stoten naar de kop, maar het was niet eenvoudig. Het was wel een knappe race, met enkele mooie gevechten en dan is het leuk dat je het zo kan afwerken!"

Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet SS
Stienes Longin, "Super, wat een topweekend! Ik heb hier in de winter hard voor gewerkt en als dat harde labeur dan zo loont, is dat simpelweg geweldig. In race 1 zag ik dat Salvador Tineo-Arroyo opgejaagd leek, dus was het een kwestie van af te wachten, de druk op te voeren, mij goed te positioneren en dan toe te slaan. Bij de tweede race had ik echt het commando en dat voelde super goed. Bij de neutralisaties kon ik telkens goed de temperatuur in de banden houden en vervolgens bij de herstart mijn positie verdedigen. Na de laatste herstart, heb ik nog tweemaal doorgeduwd om een kloofje te slaan, maar gezien mijn achtervolgers onderling aan het bikkelen waren, kon ik naar de meet toe gewoon controleren."

Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt - Brass Racing Ford Mustang
Jerry De Weerdt aan het einde van het weekend. "Mijn tweede Elite 2-race was relatief goed. Helaas miste ik wel net het podium met een dertiende plaats algemeen en vierde in de Challenger klasse. De Elite 1 race later op de dag (zondag nvdr.) was andere koek. In het competitieve veld startte ik vanop rij 10 en kon ik opklimmen naar een vijftiende plaats algemeen, tevens een tweede plaats in de klasse. Dat is achteraf gezien zeker een goed resultaat, temeer omdat de drie safety car-neutralisaties de ganse wedstrijd in een hectische sfeer dompelden."

Bert Longin
Bert Longin
Bert Longin, "In de eerste race in Elite 1 zat ik echt op mijn tandvlees. Ik heb gestreden voor wat ik waard was, maar het veld is dit jaar echt een pak competitiever. De tweede race verliep heel wat beter, al was het zeker en vast niet eenvoudig met de drie neutralisaties. Bij de laatste herstart werd ik daarenboven nog betrokken bij een aanrijding. Het is trouwens ook mooi om te zien hoe, zeker in Elite 1, de deelnemers meer discipline aan de dag leggen dan vorig jaar. Op naar de volgende manche in Venray!"

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 24 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons