van der Horst

Van de Poele stond aan de start van de BMW M Race of Legends

Eric van de Poele - BMW M Race of Legends
Eric van de Poele - BMW M Race of Legends
Dit jaar bestaat BMW M 50 jaar en om dit jubileum in de kijker te zetten werd er in het kader van de 24 Hours Nürburgring weekend een race opgezet voor rijders die in het verleden een rol hebben gespeeld in de racegeschiedenis van M Motorsport. Zij kwamen uit op gelijkwaardige BMW’s M2 CS Racing in een sprintwedstrijd die op zaterdag plaats vond. Bij de geïnviteerde rijders ook een Belg, Eric van de Poele, DTM kampioen met BMW in 1987.
Twaalf BMW’s M2 CS Racing stonden er vorige zaterdag aan de start van de BMW M Race of Legends. Naast Eric van de Poele verder ook DTM legenden Johnny Cecotto en Steve Soper, maar ook Jochen Mass, Arturo Merzario, Eddie Cheever, Bill Auberlen, Dirk Adorf, Olaf Manthey en Harald Grohs. BMW M CEO Franciscus van Meel was de twaalfde man die het moest opnemen tegen die ervaren piloten.

Bill Auberlen - BMW M Race of Legends
Bill Auberlen - BMW M Race of Legends
De rijders trakteerden de toeschouwers op veel spektakel met een race waar inhaalmanoeuvres, deur tegen deur gevechten en sorties schering en inslag waren. Uiteindelijk ging de zege naar Bill Auberlen, die de snelste was in de kwalificatie maar vanaf de laatste plaats was vertrokken omdat de reverse grid werd toegepast. De Amerikaan baande zich een weg door gans het deelnemersveld en haalde het voor de twee ex-DTM piloten Johnny Cecotto en Steve Soper. Harald Grohs pakte de vierde plaats, Arturo Merzario werd vijfde terwijl Franciscus van Meel nog Jochen Mass wist voor te blijven voor de zesde plaats. De overige rijders haalden de eindmeet niet. Van de Poele lag al in de eerste ronde uit de race nadat hij werd aangetikt, maar de uitslag was van geen tel, rijders en publiek vermaakten zich kostelijk.

Foto's: BMW M Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 30 mei 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons