van der Horst

Vandoorne: "Seizoen in Super Formula was wel waardevol"

Stoffel Vandoorne - DOCOMO Team Dandelion Racing
Stoffel Vandoorne - DOCOMO Team Dandelion Racing
Volgens Stoffel Vandoorne was zijn seizoen in de Super Formula klasse wel een waardevolle onderneming omdat de opgedane ervaring nuttig zal zijn voor in de Formule 1. Hij verklaarde dit nadat vorige week Bruno Michel, de GP2-baas, nog het omgekeerde beweerde. Dit seizoen rijdt onze 24-jarige landgenoot langszij Fernando Alonso bij McLaren-Honda. Vorig seizoen maakte hij onverwacht zijn debuut in de F1 nadat de tweevoudige wereldkampioen de wedstrijd in Bahrein moest uitzitten na diens zware crash in Australië. Naast zijn taken bij McLaren als derde rijder kwam hij in de Super Formula uit bij het Docomo Dandelion team en eindigde als vierde in het klassement, met twee zeges op zak.
  • Prospeed Competition
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Toen Motorsport.com Vandoorne vroeg over zijn seizoen in de Super Formula antwoordde hij: ”Het had zijn hoogtes en zijn laagtes. Ik geloof dat dat voor bijna iedereen het geval was in het kampioenschap. Ik denk dat het een goede campagne was met snelle wagens en dat was een goede voorbereiding voor volgend seizoen. De snelheden in de bochten waren heel hoog en het was ook een competitief kampioenschap.” Stoffel gaat verder dat hij heel tevreden was met de gelegenheid om in dat kampioenschap te racen. “Het was goed om deze ervaring op te doen, heel anders dan wat wij gewoon zijn in Europa.”

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
“Het is beter dan gewoon hier te zitten tijdens elke race en gans het jaar niets te doen”, aldus Vandoorne. “Het houdt je scherp en je kan met een competitieve wagen rijden. Je bewaart het denkproces om een auto af te stellen en het werken met ingenieurs.” Verder liet de McLaren-rijder verstaan dat hij meer inzicht kreeg hoe ze bij Honda werken en dat dit van belang zal zijn voor zijn voltijdse functie bij zijn F1-team dit seizoen. “In mijn geval was het goed om heel nauw samen te werken met Honda, met hun ingenieurs. En ook om de Japanse cultuur een tikkeltje beter te begrijpen. Het hield me doorgaans scherp.”

Foto's: Super Formula, RACB & Racing International Photography




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 4 januari 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons