van der Horst

VAS: Monteberg heropent rallyseizoen

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5 EVO
Na een maandenlange stilte schiet het rallyseizoen in België komend weekend terug uit de startblokken. Die eer valt de Monteberg Rally in Poperinge te beurt, en dat is duidelijk te zien aan de indrukwekkende startlijst.
  • St. Paul
Het moet zowat het sterkst bezette veld ooit zijn in een VAS-rally. Tal van BRC-protagonisten staan er aan de start als voorbereiding van wat nog komen moet in het najaar. Dat de Omloop van Vlaanderen weggevallen is, heeft wel zijn invloed op de lijst want onder meer Kris Princen en Guillaume de Mévius prijken niet meer op de lijst.

Wel nog op de startlijst: Sébastien Bédoret, Vincent Verschueren, Cédric de Cecco en Cédric Cherain. Zij krijgen concurrentie van een West-Vlaamse armada met onder meer Davy Vanneste, Melissa Debackere en de jonge Gilles Pyck die zijn R5-debuut maakt. Bij droog weer kunnen ook de Porsches van Andy Lefevere en Gunther Monnens aanstalten maken op een dichte ereplaats.

Ook bij de historics wacht een mooi duel tussen Paul Lietaer, Bjorn Syx, Stefaan Stouf, Tuur Vanden Abeele en Cedriek Merlevede, en ook in R2 wacht een mooi duel tussen onder meer Steven Dolfen en Manuel Merlevede.

Heel bijzonder dit jaar is dat de Monteberg dit jaar niet wordt beklommen. Aanvankelijk zouden er drie proeven gereden worden, maar die proef, nochtans de bakermat van de rally, valt weg. KP Busseboom en KP Dikkebus schieten nog over en worden vier keer verreden, goed voor 55 km tegen de klok. Kort na 18u is de winnaar bekend.

Voor de supporters, want ja, die mogen erbij: tickets kunnen besteld worden via www.montebergrally.com. Er zijn 200 plaatsen voorzien op zes verschillende publiekspunten. Iedereen dient zich te houden aan de opgelegde coronamaatregelen. 

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in VAS Rally op donderdag 27 augustus 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons