van der Horst

Venturi meldt zich als eerste aan voor Extreme E

Gildo Pastor en Alejandro Agag
Gildo Pastor en Alejandro Agag
In februari kon u al lezen over Alejando Agag's nieuwe concept waarmee hij aan de slag ging: Extreme E. Terwijl dit kampioenschap pas in 2021 zal doorgaan, kon hij vandaag al aankondigen dat hij zijn eerste inschrijving voor het speciale kampioenschap op zak heeft. Zo heeft Venturi zich al vastgelegd om deel te nemen aan het eerste seizoen. Daarnaast heeft Agag ook niet stilgezeten en zijn er ondertussen ook al nieuwigheden bekend gemaakt.
Venturi Grand Prix
Venturi Grand Prix
Dat Venturi zich verbindt aan dit kampioenschap is allerminst een verrassing. Het Monegaske team van Gildo Pastor was er ook al in 2014 bij, toen de Formule E zijn debuut maakte in de wereld. Het is overigens niet hun eerste ervaring met extreme concepten. Zo heeft Venturi een volledig elektrische wagen ontworpen die de extreme condities van Antartica aankan en hebben zij ook zowel het snelheids- als afstandrecord voor een wagen aangedreven op elektriciteit. Met de eerste inschrijving op zak, kan Agag rustig verder bouwen op wat hij nu al heeft.

Extreme E
Extreme E
Daarnaast had hij ook goed nieuws voor de toekomstige fans. Zo zal de Extreme E toch live uitgezonden worden. Origineel was het plan dat er compleet stilte rond de races ging hangen en achteraf alles zou samengevat worden en bekend gemaakt worden in een documentaire, inclusief wie de eerste winnaar werd van het Extreme E-kampioenschap. Toch heeft de Formule E-preses zich bedacht en zullen er live-uitzendingen voorzien zijn vanaf de halve finales en de finale. Dit komt omwille van de interesse die sponsors, constructeurs en TV-zenders toonden voor het concept. Ook de documentaire zal achteraf nog wel te zien zijn.

Foto's: Extreme E - FIA Formula E/Venturi AutmobilesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op dinsdag 7 mei 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons