van der Horst

Verhuist DTM Zolder naar oktober?

Bruno Spengler - BMW Team RMG
Bruno Spengler - BMW Team RMG
De DTM-manche op Circuit Zolder krijgt waarschijnlijk een nieuwe datum. Een race zonder publiek lijkt geen optie en een weekend in oktober is een alternatief om het evenement te laten plaatsvinden. Door de coronacrisis zou de meeting in dat geval al voor de tweede keer uitgesteld worden.
  • Dreamdrive
2019 DTM Zolder
2019 DTM Zolder
De redactie van Autosport.be vernam dat er plannen bestaan om een DTM-manche op Belgische bodem te organiseren in oktober. Aangezien het eerste en het derde weekend op de voorlopige kalender van ITR al ingenomen zijn, gaat het dus om het weekend van 10 en 11 oktober, of dat van 24 en 25 oktober. Tijdens dat laatstgenoemde weekend staat evenwel de 24 Hours of Spa geprogrammeerd. Hoewel er initieel een clash was tussen DTM in Zolder en FIA WEC in Spa, lijkt het uitgesloten dat op Belgisch niveau twee meetings van dergelijk formaat worden gecombineerd. Op 10 en 11 oktober duidt de kalender van Spa-Francorchamps 'Spa Hat-Trick' aan, terwijl Circuit Zolder een BGDC- en VW Fun Cup-weekend plant; beide kampioenschappen dienden dit seizoen hun kalender evenwel al meermaals te herschikken...

2019 DTM Zolder
2019 DTM Zolder
De Covid 19-pandemie dwingt de Belgische DTM-race al voor de tweede keer om van datum te veranderen. Het oorspronkelijke weekend eind april werd geannuleerd en als alternatief schoof Circuit Zolder 8 en 9  augustus naar voren, maar ook die oplossing lijkt ondertussen niet langer wenselijk. De ticketverkoop loopt nog steeds en een wedstrijd zonder publiek lijkt dan ook geen optie.

Foto's: Hans van Onsem, Arne Simons & Geert FranquetDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 25 mei 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons