van der Horst

Verrassing: Kumpen, Boonen en Longin ook met Wolf in 24H Zolder

PK Carsport - Wolf GB08 Tornado
PK Carsport - Wolf GB08 Tornado
Anthony Kumpen, Tom Boonen en Bert Longin ruilden dit seizoen hun Wolf GB08 in voor een Porsche 911. Naast een opgave tijdens de seizoensopener, behaalde het team ook reeds een zege en een podiumplaats, maar voor de 24 Hours of Zolder zet het trio zijn geld in... op twee paarden. Naast de Porsche, waarop Pedro Bonnet en Frank Beliën de troepen komen versterken, zien we Kumpen/Boonen/Longin namelijk ook aan de start op een Wolf GB08 Tornado, één met fabrieksondersteuning van Avelon Formula zelf. Ivan Bellarosa en Guglielmo Belotti versterken het Belgische trio op de wagen die wat ons betreft meteen tot één van de zegekandidaten mag gerekend worden!
  • Powercars
PK Carsport - Wolf GB08 Tornado
PK Carsport - Wolf GB08 Tornado
Eind vorig jaar, tijdens de seizoensfinale van het Belcar Endurance Championship 2017, kwam Wolf al naar België voor een deelname in de race over 125 minuten. Het heeft er dus alle schijn van dat het programma voor de 24H van 2018 toen al in de steigers stond. De Wolf GB08 Tornado is één van de snelste (zoniet de snelste) CN-prototypes die momenteel verkrijgbaar zijn, en de komst van Ivan Bellarosa maakt de wagen nog meer een te duchten kandidaat op de overwinning.

T2 Racing Team - Wolf GB08 Tornado
T2 Racing Team - Wolf GB08 Tornado
Niet alleen kent Wolf-fabrieksrijder Bellarosa de wagen door en door, ook bleek de Italiaan in het verleden bloedsnel op Circuit Zolder. Vermelden we voor de volledigheid ook nog dat er naast de Wolf GB08 Tornado van Avelon Formula, ook nog een gelijkaardig exemplaar aan de start staat onder de vlag van GHK Racing/T2 Racing en ook BDA opnieuw present tekent met hun 'gewone' Wolf GB08, voor Pampel/Doubek/Hezemans/Day. Het lijkt er dus op dat we een directe strijd Norma vs. Wolf kunnen verwachten bij de 41ste editie van de 24 Hours of Zolder, want elke constructeur heeft drie wagens aan de start.

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Ronald Janssens  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons