van der Horst

Vijf F1-teams willen in beroep gaan tegen straf Racing Point

Racing Point RP20
Racing Point RP20
De FIA maakte gisteren bekend dat Racing Point een boete opgelegd kreeg van 400.000 euro en vijftien constructeurspunten afgetrokken werden naar aanleiding van de klacht van Renault over het ontwerp van de wagen van Racing Point. Vijf teams lieten alvast weten dat ze van plan zijn om in beroep te gaan tegen die sanctie, wegens te licht bevonden.
Na de bekendmaking van de straf kregen de teams 24 uur de tijd om indien gewenst hun intentie om klacht in te dienen tegen de beslissing van de FIA te laten weten. Toen deze voormiddag de 24 uur voorbij waren, was het duidelijk dat zowel Racing Point - dat zijn naam wil zuiveren - en Renault - dat de klacht ingediend had - niet akkoord zijn met de opgelegde straf. Ook Ferrari, McLaren en Williams vinden de opgelegde straf niet zwaar genoeg en lieten hun intentie om in beroep te gaan, blijken. Zij hebben nu 96 uur de tijd om officieel in beroep te gaan.

Als minstens één team verdergaat met het beroep, zal de zaak behandeld worden door de Internationale Beroepsrechtbank waar onafhankelijke juryleden de verschillende partijen zullen horen.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op zaterdag 8 augustus 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons