van der Horst

Vijf meetings voor de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023

Kalender 2023 Porsche Endurance Trophy Benelux
Kalender 2023 Porsche Endurance Trophy Benelux
Het seizoen 2022 is na de Awards van de diverse Porsche Benelux-kampioenschappen nu wel degelijk volledig in de geschiedenisboeken ingeschreven. Ondertussen werkt de promotor van de diverse series aan het seizoen 2023 en na de kalender van de Porsche Sprint Challenge Benelux, is nu ook de kalender van de Porsche Endurance Trophy Benelux bekend. Met vijf meetings, goed voor meer dan 35 uur raceplezier op drie verschillende circuits, oogt het seizoen 2023 erg goed en uiteraard is het jaarlijkse hoogtepunt opnieuw de 24 Hours of Zolder, ditmaal op 26 en 27 augustus. Afspraak dus in 2023!
Christoff Corten, Hans en Frank Thiers en Jeffrey Van Hooydonk wisten in de laatste meters van het seizoen 2022 hun titel veilig te stellen en dat aan het stuur van hun Russell Racing by NGT Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -. De finish van het voorbije seizoen lag op Circuit Zolder en het is ook daar dat het seizoen 2023 van start zal gaan. Op 13 en 14 mei is het New Race Festival de scène voor een seizoensopener van 180 minuten, de eerste afspraak van het nieuwe raceseizoen dus. 

De voornaamste wijzigingen voor het seizoen 2023 zijn uiteraard het feit dat we vijf meetings op de kalender tellen, in plaats van zes, maar dat de races iets langer worden, van 125 minuten naar 180 minuten, met uitzondering van de slotproef op Circuit Zolder”, legt Series Manager Rudi Penders uit. “De totale rijtijd zal daardoor net iets langer worden, waarbij het zwaartepunt ligt tijdens het weekend van 26 en 27 augustus, met de traditionele 24 Hours of Zolder. De editie van 2022 heeft bewezen dat deze race nog steeds een hoogtepunt op de nationale autosportkalender is. Maar ook de andere meetings zijn meer dan de moeite waard, met het New Race Festival midden mei als opener van het seizoen, gevolgd door een avondrace tijdens de Spa Euro race-meeting in juni, wat een mooie knipoog naar het verleden is. Het Belcar Endurance Championship, waar wij nog steeds mee samenwerken, hield al dergelijke races op zaterdagavond op het einde van vorige eeuw. Vervolgens is er dus de 24 Hours of Zolder en het seizoen eindigen we met twee races in het kader van meetings van de Europese NASCAR, toch steeds publiekstrekpleisters. We racen achtereenvolgens in Oschersleben en op Circuit Zolder. Ik denk dat deze kalender attractief is voor teams en rijders die vooral op de nationale racescène actief zijn.” 

De wagens die in aanmerking komen om aan de Porsche Endurance Trophy Benelux deel te nemen zijn de Porsche 911 GT3 Cup Type 991 en 992 en de diverse versies van de Porsche Cayman GT4. 
       
Afspraak dus op 13 en 14 mei op Circuit Zolder voor de opener van de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023!  

Porsche Endurance Trophy Benelux
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 19 december 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons