van der Horst

Vijf wedstrijden voor het tweede seizoen Extreme E

Start 2021 Extreme E Ocean Xprix
Start 2021 Extreme E Ocean Xprix
We zijn enkele dagen na de finale van het Extreme E-kampioenschap in Dorset en de organisatie is nu al (bijna) rond met hun kalender voor 2022. Net zoals in het eerste seizoen staan er weer vijf wedstrijden op het programma op drie of vier verschillende continenten, afhankelijk van de finale kalender. Beginnen doen we weer in Saoedi-Arabië en de finale zal plaatsvinden in Zuid-Amerika.
  • Prospeed Competition
We starten heel vroeg in 2022, namelijk eind februari. Dan trekken we naar de woestijn in Saoedi-Arabië, waar Neom de gastheer is. Van daaruit gaan we terug naar Sardinië, dat dit jaar nog als invaller diende voor de geschrapte wedstrijden in Zuid-Amerika. Toch staat dit laatste continent wel terug op de lijst, maar ditmaal trekken we naar Chili (Antofagasta) en Uruguay (Punta del Este). Antofagasta is bekend bij de Dakar-fans, gezien de locatie geregeld aangedaan werd in de periode dat ze op Zuid-Amerikaanse bodem reden. Punta del Este daarentegen werd al aangedaan door Formule E. 

Alleen vor de derde manche is nog niet geweten of men oftewel richting Schotland oftewel richting Senegal trekt. Opvallend is dat Groenland niet wordt aangedaan in 2022. Al kan dat nog wijzigen, zoals dit jaar, naargelang de evolutie van de pandemie.

Kalender Extreme E seizoen 2

19-20 februari: Neom (Saoedi-Arabië)
7-8 mei: Sardinië (Italië)
9-10 juli: Schotland of Senegal
10-11 september: Antofagasta (Chili)
26-27 november: Punta del Este (Uruguay)

Foto: Extreme E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op donderdag 23 december 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons