Vijfde zege van het seizoen voor Kristoffferson / Tweede voor De Ridder

Johan Kristoffersson - VW Polo Supercar
Op zijn eigen heilige grond van het Zweedse Höljes heeft thuisrijder Johan Kristoffersson met zijn VW Polo zijn vijfde zege behaald op zes wedstrijden dit seizoen voor Bakkerud in de EKS RX Audi S1. Ekström reed Timmy Hansen van zijn sokkel in de strijd om de derde plaats en werd naar de zesde plaats verwezen. In Euro RX won het Franse talent Cyril Raymond, maar hij werd na een bizarre beslissing via een starftijd naar de vierde plaats verwezen. En dit in het voordeel van leider Nitiss. Met Guillaume De Ridder hoorden we in RX2 voor de tweede maal op rij de Brabançonne. Hij is ondertussen opgeklommen naar de tweede plaats achter ploegmaat Eriksson. In TouringCar heeft onze landgenoot Steve Volders de verwachtingen niet kunnen inlossen. De kampioenschapsleider bleef hangen in de halve finales en viel terug naar de vierde plaats in het eindklassement. Magnussen won de race en Svardal had aan een tweede plaats voldoende om de titel binnen te halen.