van der Horst

Vincent Abril versterkt AKKA ASP in Blancpain GT

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
Vincent Abril racet komend seizoen aan het stuur van een Mercedes-AMG GT3 in de Blancpain GT Series. AKKA ASP, het Franse team rond gewezen rijder Jérôme Policand, heeft dus een grote naam in huis gehaald om Raffaele Marciello te versterken. In het uithoudingskampioenschap en de Total 24 Hours of Spa wordt de Brit Michael Meadows de derde rijder.
  • STX Motorhomes
Ere wie ere toekomt: in 2014 lanceerde het Belgische W Racing Team de toen nog piepjonge - hij viert binnenkort zijn 24ste verjaardag - Abril in de GT-racerij, aan het stuur van een Audi R8 met Mateusz Lisowski als teamgenoot. Sindsdien ging het razendsnel: een jaar later won hij samen met Maxi Buhk de Blancpain Sprint Cup met een Bentley Continental en nog eens twaalf maanden later was hij al fabrieksrijder voor de Britse constructeur. Hoogtepunten zijn zonder twijfel de overwinning in de 1000 Kilometer van Paul Ricard in 2017 en de tweede plek in de 24 Uur van Spa van datzelfde jaar.

Vincent Abril - AKKA ASP
Vincent Abril - AKKA ASP
Hoewel Abril was aangekondigd om ook in 2019 zijn plaats te behouden naast onze landgenoot Maxime Soulet en de Spanjaard Andy Soucek, heeft hij daar nu anders over beslist. Met AKKA ASP koos hij voor de regerende kampioen in de Blancpain GT Series en Raffaele Marciello, een van de allersnelste Mercedes-rijders, als teamgenoot in de World Challenge (de vroegere Sprint Cup). Michael Meadows is een sterke aanvulling voor de uithoudingsvariant van het Blancpain-kampioenschap.

Voor AKKA ASP houdt het niet op bij die ene Mercedes: het Franse team zal later communiceren over de rijders op de andere wagens.

Foto's: Blancpain GT Series, AKKA ASPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op zondag 24 februari 2019.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons