van der Horst

Virtual Belcar seizoen 4 bevestigd

Start 2022 Virtual Belcar 24 Hours of Zolder
Start 2022 Virtual Belcar 24 Hours of Zolder
Tijdens de Virtual 24 Hours namen de organisatoren Ronald Moons en Andy Jaenen in de nacht de positie van commentator over van Hasse Romer en Edward May. Tijdens hun stint konden de mensen genieten van de kennis van Jaenen, maar tevens de plannen aanhoren voor 2023. Zo liet men verstaan dat er een vierde seizoen zit aan te komen en ook welke circuits er mogelijks aangedaan worden.
Hoewel het plan was om meer info over de toekomst te geven tijdens de prijsuitreiking van de Belcar Skylimit Sprint Cup later deze week , lichtten Jaenen en Moons toch al een tip van de sluier. Een vierde seizoen zal er al zeker komen. Het kampioenschap heeft over de tijdspanne van drie jaar toch een serieuze opmars gemaakt qua professionalisering, ook bij de teams. Dat bewees dit seizoen, waar alle titels pas beslist werd tijdens de finale van het kampioenschap.

Wederom zullen de teams in de Virtual Belcar de degens kruisen op vijf vrijdagen, terwijl de 24 Hours of Zolder in december weer de finale wordt voor het kampioenschap en verreden wordt op zaterdag en zondag. Spa staat wederom zeker op de kalender en zo liet Jaenen uitschijnen over misschien wel een langere duur. Tot slot gaan we ook een aantal virtuele buitenlandse uitstapjes maken. Zo zal de Amerikaanse manche Sebring worden en mag Bathurst - onder voorbehoud - ook mee op de kalender. Deze laatste wedstrijd zou dan als voorlaatste manche dienen. Tot slot volgt men ook de Belcar richting Oschersleben en wordt ook Frankrijk aangedaan, alleen niet de klassieker Le Mans. Al zullen sommige piloten daar niet van wakker liggen. maar kijken zij wel uit naar de vervanger: Magny-Cours.

Welke manche wanneer worden verreden zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden, gezien er rekening gehouden wordt met de special events die door iRacing zelf georganiseerd worden. Daarnaast is het ook nog af te wachten of er nog een vervolg komt op de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup.

Foto: Virtual Belcar Series / Foto-gm.beDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op maandag 12 december 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons