van der Horst

VLN 1: Laurens Vanthoor boekt tweede VLN-zege

Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Laurens Vanthoor, Marc Basseng en Frank Stippler hebben met hun Phoenix Audi R8 LMS ultra de eerste VLN-wedstrijd van het seizoen gewonnen. Basseng en Vanthoor behalen daarmee meteen een tweede zege op rij aangezien beide heren op dezelfde wagen vorig jaar ook de seizoensafsluiter wonnen. Het was Basseng die de Phoenix R8 in de ochtendlijke kwalificaties op de pole parkeerde en nadat Stippler dit bij de start in de leiding had omgezet, was het aan Vanthoor om deze positie te verdedigen.
Marc Basseng slaagde er in om de klus af te maken, ondanks een contact met een tragere deelnemer. Het uiteindelijke verschil aan de meet bedroeg net geen twee minuten, op de Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 van Jeroen Bleekemolen, Andreas Simonsen en AMG fabrieksrijder Lance David Arnold.

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Nochtans was de grootste uitdager voor de zege de H&R BMW Z4 GT3 van Uwe Alzen en Philipp Wlazik, na even aan de leiding te hebben gelegen moest de wagen echter opgeven met een lekke band. Het podium werd vervolledigd door de Schübert BMW van Jens Klingmann, Dominik Baumann en Martin Tomczyk, zij profiteerden in de slotminuten van een late splash-and-dash van de Marc VDS BMW #26 van Bas Leinders en Nick Catsburg. Eerder in de wedstrijd kreeg de #26 af te rekenen met een leegloper waardoor het pitschema uiteindelijk net niet uitkwam. De tweede Belgische Marc VDS BMW sloot aan in vijfde stelling nadat Jörg Müller en Marco Wittmann onderweg een lekke band en een stop-and-go opliepen. 
 
a0a2fe84bce43c2f88c20d18bd0fa70b3b8498d4.jpg
Markus Palttala finishte op de Teichmann Racing Porsche 911 GT3 Cup dertiende algemeen, wat overeenkomt met de derde plek in de Cup klasse. Palttala kwam samen met landgenoot Kris Cools ook uit op de tweede Porsche van het team die de wedstrijd echter niet uitreed. Philippe 'Brody' Broodcoren en Olivier Muytjens werden derde in de Toyota GT86 Cup klasse (9 deelnemers), terwijl Ken, Ludo en Marc Stessens en Tom Eeckelaert met dezelfde wagen als vijfde aantikten in de V3-klasse. Frederic Ledoux (Rent4Ring Racing BMW 125i) werd tenslotte tweede op vier deelnemers in de VT2-klasse.

--- Resultaten VLN 1 ---

Foto's: VLN/Brucke & Marc VDS RacingDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 29 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting ADAC Westfalenfahrt.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons