van der Horst

VLN 3: Catsburg en Adorf pakken winst voor Marc VDS Racing

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing heeft voor de tweede keer in haar bestaan een VLN-race weten te winnen, eerder dit jaar won het Belgische BMW fabrieksteam ook al de ADAC Qualifying Race op de Nürburgring Nordschleife. Het was de #26 van Nick Catsburg en Dirk Adorf die zich ‘slechts’ als twaalfde wist te kwalificeren vanmorgen, maar er in de race een snel en foutloos tempo op nahield en zo na drie uur wedstrijd in tweede stelling kwam te liggen. Wanneer op twee ronden van het einde de Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 #9 van Yelmer Buurman alsnog de pits in dook, kwam Catsburg aan de leiding te liggen.
De jonge Nederlander, die morgen afzakt naar Circuit Zolder voor de BRCC-seizoensopener, maakte vervolgens de klus af en kon aan de meet nog maar net de verrassende Dörr Motorsport McLaren MP4-12C GT3 van fabrieksrijder Kevin Estré, Rudi Adams en Arno Klasen achter zich houden (+3.575s). Het podium werd vervolledigd door de Phoenix Racing Audi van Marc Basseng, Marcel Fässler en Frank Stippler (+11.912s).

Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
De tweede Marc VDS Racing BMW, die dit weekend bemand werd door Maxime Martin, Jörg Müller en Marco Wittmann, begon aan de laatste ronde aan in de zesde positie, maar moest in de finale kilometers opgeven met een lekke band (voorlopig nog als 12e geklasseerd). Laurens Vanthoor haalde evenmin de finish, zijn Phoenix Audi lag tweede toen deze alsnog de pits kwam opzoeken voor een splash-and-dash, de wagen vatte daar echter vuur wat meteen einde verhaal was.

De RJN Nissan GT-R Nismo GT3 die Alex Buncombe vanochtend nog op de pole parkeerde, viel met Lucas Ordonez achter het stuur meteen terug in de openingsronde en werd uiteindelijk achtste op ruim 5 minuten achterstand.

Chris Voet en Bart Van den Broeck werden in hun tweede VLN-race zesde in de Clio Cup klasse op twee ronden van de leiders, terwijl Philippe 'Brody' Broodcooren en Olivier Muytjens als vierde aantikten in de Toyota GT86 Cup. Opgaves waren er voor Kris Cools in de Teichmann Racing Porsche 911 GT3 Cup #87 en Markus Palttala in de zusterwagen. Ken, Ludo en Marc Stessens en Tom Eeckelaert reden naar de vierde plek met hun Toyota GT86 in de V3-klasse, terwijl Frederic Ledoux tot slot als tweede finishte op vier deelnemers in de VT2-klasse met zijn Rent4Ring Racing
BMW 125i.

--- UITSLAG VLN 3 (PDF) ---

Foto: BMW & Phoenix Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 26 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting ADAC ACAS H&R-Cup.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons