van der Horst

VLN 6: Frikadelli Racing pakt derde zege van het seizoen

Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3 R
De Frikadelli Racing Team Porsche 911 GT3-R van Sabine Schmitz, Patrick Huisman en Klaus Abbelen scoorde vandaag zijn derde VLN-zege van het seizoen. Nadat de vorige wedstrijd (de eerste na de 24 uren) amper een handvol GT3’s aan de start kreeg, stonden er voor de zesde wedstrijd van het seizoen weer 15 wagens ingeschreven in de SP9-klasse. Er vielen ook wat opmerkelijke nieuwigheden te noteren, met Nick Catsburg aan het stuur van een Dörr Motorsport McLaren, Frédéric Makowiecki die zijn ringdebuut maakte bij Manthey, Jeroen Bleekemolen die de Weiland Mercedes versterkte en tot slot Yelmer Buurman die ringveteraan Uwe Alzen flankeerde op diens eigen BMW.
Dörr Motorsport - McLaren MP4-12C GT3
Dörr Motorsport - McLaren MP4-12C GT3
De Team Schübert BMW die in ochtend de pole realiseerde kon bij de start de leiding vasthouden en profiteerde met Jens Klingmann achter het stuur van de nog vrije baan om in de tweede wedstrijdronde het VLN ronderecord te verbeteren. Kevin Estre rukte in de Dörr Motorsport McLaren al vlug op van P6 naar de achtervleugel van de Schübert BMW, maar gaf later in de wedstrijd op na een contact met een andere deelnemers. Na de eerste reeks pitstops kwam de Frikadelli Porsche aan de leiding kwam te liggen, een positie die men ook zou innemen bij het vallen van de finishvlag.
 
Team Schübert - BMW Z4 GT3
Team Schübert - BMW Z4 GT3
De Schübert BMW van Max Sandritter, Thomas Jäger, Dominik Baumann en Jens Klingmann kwam als tweede over de meet (+3:00.284), terwijl de ROWE Racing Mercedes van Michael Zehe en Jan Seyffarth er drie merken in de top 3 van maakte (+5:00.429). De zege in de Porsche Cup klasse ging weer naar GetSpeed bolide van Adam Osieka, Christopher Mies en Steve Jans, terwijl het Teichmann Racing exemplaar van onder meer Markus Palttala halverwege moest opgeven met een kapotte versnellingsbak.
 
Kris Kools was de eerste Belg op P22, samen met Alex Autumn werd hij vijfde in de SP7-klasse op een Teichmann Racing Porsche. Franz-Josef Georges won de V5-klasse aan het stuur van zijn BMW 330i, terwijl Philippe 'Brody' Broodcooren, Olivier Muytjens en Kurt Dujardin vijfde werden in de Toyota GT86 Cup en Ken, Ludo en Marc Stessens samen met Tom Eeckelaert (tevens met een Toyota GT86) beslag wisten te leggen op de derde plek in V3.

--- UITSLAG VLN 6 (pdf) ---

Foto's: VLN/BruckeDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 3 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting RCM-DMV Grenzlandrennen.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons