van der Horst

VLN 8: Mercedes AMG GT3 verovert tweede pole

Mercedes AMG GT3
Mercedes AMG GT3
Twee gastoptredens, twee pole posities. Dat is de balans tot dusver voor de nieuwe Mercedes AMG GT3 in het VLN-kampioenschap. De gloednieuwe GT3, die dit weekend bestuurd wordt door Yelmer Buurman, Jan Seyffarth en Thomas Jäger, kon in frisse maar zonnige omstandigheden een 8:01.881 laten optekenen. Een zeer competitieve tijd, temeer daar de snelheidsbeperkingen nog steeds van kracht zijn op de Ring. Eerder op het jaar zette Bernd Schneider al een 8:02.897 neer met de AMG GT3.
Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
De tijden lagen overigens zeer dicht bij elkaar. Zo strandde de groene Black Falcon Mercedes van de vorige generatie (Haupt/Al Faisal/Christodoulou/Metzger) op slechts 0.196s, gevolgd op amper 0.168s door de Walkenhorst BMW van het trio Cerruti/Krohn/Laser. De Farnbacher Racing Lexus RC-F GT3 realiseerde een competitieve negende chrono op 5.5s en bleef daarmee de fabrieks Bentley Continental GT3 bijna een seconde voor.

--- UITSLAG KWALIFICATIE VLN 8 ---

Foto: Brucke/VLN



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 3 oktober 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons