van der Horst

VLN 9: Eerste VLN-zege voor Laurens Vanthoor in Phoenix Audi

Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Laurens Vanthoor heeft zijn eerste VLN zege beet. Samen met teamgenoten Marc Basseng en Christian Mamerow stuurde de Limburger de Phoenix Audi R8 LMS ultra naar de overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen. Marc Basseng zette de wagen op pole in een natte kwalificatiesessie en nam twee uur later met regenbanden de start op een opdrogende baan, Vanthoor en Mamerow werkten vervolgens snelle en foutloze stints af om na vier uren racen als eerste over de meet te komen. Een sterke prestatie dus voor onze landgenoot die dit weekend niet alleen bijkomende ervaring opdeed op de moeilijke Nordschleife maar met Phoenix Racing ook in een nieuw omgeving terecht kwam. Met vier algemene overwinningen dit seizoen was de Audi R8 LMS ultra overigens de meest succesvolle wagen dit jaar.
RJN Nissan GT-R Nismo GT3
RJN Nissan GT-R Nismo GT3
Het podium werd vervolledigd door twee vaste waarden. De Frikadelli Porsche 911 GT3 R van Patrick Huisman, Sabine Schmitz, Klaus Abbelen en Henri Moser werd tweede op ruim twee minuten achterstand, net voor de Alzen BMW Z4 GT3 van Kentenich/ Alzen/Wlazik die een tweede podium op rij scoort na veel pech dit seizoen. Opvallend was de snelheid van de RJN Nissan GT-R Nismo GT3 bestuurd door Alex Buncombe en Lucas Ordoñez, bij het eerste optreden was de Britse equipe meteen bij de pinken door mee te gaan met de kopgroep en zelfs even van de leiding te proeven vooraleer terug te vallen met technische problemen. Ook Wolfgang Reip verscheen in het kader van de Nissan GT Academy aan de start met een Porsche Cayman R en werd 38e algemeen en knap vierde in de druk bezette V6-klasse.

Markus Palttala reed zich nog maar eens in kijker en ging weer voluit in de aanval. Samen met Stefan Landmann stuurde de Belgische Fin de Raceunion Teichmann Porsche 911 GT3 Cup naar de zege in de cup klasse, maar vooral een zesde plaats algemeen op net geen zes minuten van de winnaars.

Renault Clio - Tim & Dirk Groneck
Renault Clio - Tim & Dirk Groneck
De algemene VLN-titel ging uiteindelijk naar de Renault Clio van Tim en Dirk Groneck. Ondanks de nodige schade na een excursie buiten de piste konden de broers hun kleine maar degelijke bolide nog naar de vierde plaats in de Cup3 klasse sturen wat genoeg bleek om startnummer #1 te bemachtigen voor volgend seizoen, immers in de VLN speelt het aantal deelnemers in de klasse een belangrijke rol in het aantal punten dat men kan verdienen.

Foto's: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 26 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DMV Münsterlandpokal.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons