van der Horst

DMV 4 stunden rennen: Nabeschouwing Marc VDS Racing Team

BMW Sports Trophy Team Marc VDS finishte met beide wagens in de top-10 na een zware DMV 4-Stunden Rennen, de tweede manche van de VLN. Maxime Martin en Jörg Müller gingen met de #25 BMW Z4 GT3 als vijfde over de streep, terwijl Markus Palttala en Dirk Adorf in de #26 als negende aantikten.
Onder een stralende blauwe lucht begonnen de twee Marc VDS machines zij-aan-zij. Martin begon in de #25 als 16de aan de race, Palttala als 15de in de #26. Beiden namen een voorzichtige start, maar door hun race-ervaring wisten ze al gauw wat plaatsen te winnen en geraakten ze net in de top-10.

Toen sloeg de pechduivel echter toe: de #26 reed lek en moest vroeger dan verwacht naar de pits. Dit kostte het team heel wat. Toen aan het eind van het eerste uur een rode vlag werd gezwaaid stond de #26 in de onderste regionen van het klassement, omdat het één van de weinige wagens was die al had gepit.

De race lag lange tijd stil, er moesten nogal wat vangrails worden gerepareerd, maar uiteindelijk kon de wedstrijd toch opnieuw op gang worden getrokken. In de #25 rukte Martin gestaag op en wist hij de wagen in een mooie positie door te geven aan Müller. In de slotfase was hij met drie andere wagens verwikkeld in een gevecht om de derde plaats, maar een gebrek aan topsnelheid op de rechte stukken betekende dat het moeilijk inhalen was, waardoor hij de race in vijfde positie beëindigde.

Adorf nam de herstart in de #26 en moest snel door het verkeer weten te laveren om plaatsen te winnen. Daar slaagde hij in en na een meer dan degelijk einde van de race finishte hij als negende.

De volgende race voor Marc VDS wordt VLN3, op 26 april.

Sebastien Metz, Technical Director:
“Ondanks het feit dat de race lange tijd werd onderbroken, wisten we toch opnieuw heel wat kilometers te klokken. Beide wagens draaiden op technisch vlak als een Zwitsers horloge, waardoor we qua set-up opnieuw vooruitgang konden boeken. Dat was ons belangrijkste doel, dus daar kunnen we tevreden over zijn. Tuurlijk is het wat frustrerend dat we steeds weer lekke banden oplopen, maar samen met Michelin zijn we hard aan het werken om dat probleem op te lossen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat zal lukken.”

Dirk Adorf, BMW Z4 GT3 #26
“De wagen was best snel vandaag, maar toch kunnen we nog meer topsnelheid gebruiken. Om in te halen moeten we in de bochten grote risico’s en dat is uiteraard niet ideaal. Het was vandaag belangrijk voor mij dat ik zonder problemen een dubbele stint kon afwerken en ik moet het team bedanken, want daar zijn we ook in geslaagd. De wagen liep heel vlotjes. Ik voelde me nog best goed toen ik uit de wagen stapte. Het is best vervelend om vast te stellen dat je race door één lekke band kan verknoeid worden. Het is onmogelijk om daarna opnieuw in de wedstrijd te komen.”

Jörg Müller, BMW Z4 GT3 #25
“Het gevecht was best leuk, maar eigenlijk ook wat frustrerend. Voor ons is het heel moeilijk om op de rechte stukken, maar de anderen geraken ons wel vlotjes voorbij. De wagen gedroeg zich best goed, dus in de bochten kon ik telkens terugkeren. Er werd heel wat op het scherp van de snee gestreden, en daar ben ik blij om. Het gaat echt de goede richting uit voor de 24 Uur. Bij iedere race leren we wat meer en worden we beter. En dat is net waarom we deze VLN-races rijden!”

Marc VDS Racing Team press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op dinsdag 15 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DMV 4 stunden rennen.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons