van der Horst

VLN: Race 3 staat voor de deur ( + deelnemerslijst)

Start VLN1
Start VLN1
Na een pauze van ruim 11 weken, enkel onderbroken door de 24U Nürburgring, verschijnen dit weekend de teams uit het VLN-kampioenschap weer op de Nürburgring. Komende zaterdag staat de 60.ADAC ACAS H&R-Cup op het programma, de derde ronde van de grootste breedtesportserie ter wereld. Ook maakt de nieuwbakken Alpine Elf Europa Cup 2018 zijn debuut op Duitse bodem, waar in het voorprogramma van het VLN-kampioenschap twee wedstrijden worden afwerkt.
Wochenspiegel Team Monschau Ferrari vs. Frikadelli Racing Porsche
Wochenspiegel Team Monschau Ferrari vs. Frikadelli Racing Porsche
Op de voorlopige deelnemerslijst prijken rond de 170 bolides, waaronder enkele interessante inschrijvingen. In de competitieve SP9-klasse zien we de deelname van Top Gear-presentatrice Sabine Schmitz, die haar comeback maakt in de Frikadelli Porsche 911 GT3 R. In de TCR-klasse is door de equipe van Lubner Motorsport een Lada Vesta TCR ingeschreven. Deze auto is wereldwijd de eerste Vesta TCR die buiten de landsgrenzen van Rusland aan een race deelneemt. Achter het stuur van deze exotische verschijning nemen Jens Wulf, Lukas Thiele, en Andrei Sidorenko plaats. Ook zijn er weer een aantal Belgische rijders actief, o.a. Chris Voet en Bart van den Broeck zullen hun gekende Peugeot RCZ Cup over de Grüne Hölle sturen.

Start Alpine Elf Europa Cup Paul Ricard
Start Alpine Elf Europa Cup Paul Ricard
In het bijprogramma van het VLN-kampioenschap zal de Alpine Elf Europa Cup 2018 op vrijdag (18:30) en zaterdag (17:00) twee wedstrijden betwisten op het Grand Prix circuit. “Duitsland beschikt over een ongelooflijke autosportcultuur, aldus Renault Motorsport Manager Regis Fricolle. “De Nürburgring is een mythische baan met een fantastische organisatie en atmosfeer. Wij zijn overtuigd dat de teams het net zoals wij spannend gaan vinden”. Het programma voor de teams uit het VLN-kampioenschap vangt komende zaterdag om 8:30 aan met een 90 minuten durende kwalificatie. De 4-uursrace start traditioneel om klokslag 12:00 uur.

--- DEELNEMERSLIJST VLN 3 (PDF) ---

Foto's: VLN/Brücke - Alpine Elf Europa CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 22 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 3.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons