van der Horst

Duitsland: Volkswagen meteen sterk in eigen land

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Volkswagen is het snelst gestart in de rally van Duitsland, de negende WK-manche. De Fin Jari-Matti Latvala en de Noor Andreas Mikkelsen klokten dezelfde tijd en besloten de shakedown op de eerste plaats. Dani Sordo murwde zich in zijn Hyundai i20 WRC nog op het podium.
  • De Swert Opticiens
Thierry Neuville was meteen goed wakker en klokte meteen een besttijd na de eerste run. Toen lagen de wegen er nog vochtig bij. Waneer die opdroogden nam Volkswagen het heft in handen, vooral met Mikkelsen.

De Noor kon het tempo op iedere run verhogen en klokte lang de besttijd, tot Jari-Matti Latvala met een vijfde run zijn voet naast die van Mikkelsen zette. De Spanjaard Dani Sordo was een halve seconde trager dan de snelste VW's.

De Franse wereldkampioen Sebastien Ogier werd op een zucht van Sordo vierde, terwijl Hayden Paddon en Thierry Neuville in hun Hyundai ex aequo vijfde werden op 1.3 seconden van de leiders. Stéphane Lefebvre klokte een mooie zevende tijd in zijn DS3 WRC, voor zijn Franse landgenoot Eric Camilli die meteen beste Ford was.

De shakedown werd bijna twee uur stilgelegd omdat een toeschouwer langs het parcours een hartinfarct kreeg. Hij zou die niet overleefd hebben.

Foto: Vincent Wouters 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 18 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Duitsland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons