van der Horst

VR Racing met Niels Lagrange naar Belcar Endurance Championship

MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
Niels Lagrange zal komend seizoen naast Tom Van Rompuy en Erik Qvick zijn bips mogen schuiven in de MARC II Mustang V8 die VR Racing zal inzetten in het Belcar Endurance Championship. De Limburger, die de afgelopen twee seizoenen hoge ogen gooide in de Lamborghini Super Trofeo en ei zo na wereldkampioen werd, is zodoende nu reeds zeker dat hij volgend seizoen aan de bak blijft.
  • G&A Motors Motorsport
Lees ook: VR Racing by Qvick Motors met MARC II Mustang V8 richting Belcar

MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
VR Racing en Niels Lagrange zijn geen onbekenden voor elkaar. In 2016 maakte de Limburger een comeback in de autosport en huurde een zitje bij VR Racing op een BMW M235i Racing Cup, samen met John Rasse. De volgende twee seizoenen was Lagrange actief in de Lamborghini Super Trofeo en werkte hij een opmerkelijk mooi seizoen af met zijn Deense ploegmaat Frederik Schandorff. Het duo werd bijna wereldkampioen, maar een onterechte tijdstraf deed hen uiteindelijk de das om. Of we Lagrange nog terug zien in de Lamborghini Super Trofeo is een vraag die voorlopig nog onbeantwoord blijft.

Niels Lagrange-John Rasse - BMW M235i Racing Cup
Niels Lagrange-John Rasse - BMW M235i Racing Cup
Zeker is wel dat de ervaren Limburger en VR Racing elkaar opnieuw vonden en dat hij samen met Tom Van Rompuy en Erik Qvick het volledige Belcar kampioenschap zal rijden. Inclusief de 24 Hours of Zolder waarin ook Dirk Van Rompuy van de partij zal zijn om een kwartet te vormen. Lagrange is overigens titelverdediger, want hij won de laatste editie van deze loodzware Zolderse etmaalrace met de Porsche van Independent Racing, samen met Xavier Stevens, Lieven Goegebuer, Dries Vanthoor en Christian Engelhart.

Niels Lagrange - Chrisal Leipert Motorsport
Niels Lagrange - Chrisal Leipert Motorsport
Niels Lagrange: “Ik ben uiteraard blij met de vernieuwde samenwerking met VR Racing. Samen met Qvick Motors werkt dit team zeer professioneel. Dat heb ik persoonlijk mogen ervaren tijdens het seizoen in de BMW M235i Racing Cup. Ik ben zeker dat we de MARC Car II Mustang V8 snel op bedrijfssnelheid zullen krijgen. Ik word mee betrokken in de voorbereidende tests en zal mijn ervaring aanwenden om het verhaal tot een goed einde te brengen. Ik ben ook zeer benieuwd wat we kunnen betekenen binnen de vernieuwe klasse 3 voor Belcar Specials, Silhouette's, GT Open, GT Cup (Lambo/Ferrari) en Toerisme +4000cc. Het wordt een heel interessant seizoen waarin ik ook zal trachten om nog andere internationale kampioenschappen aan te snijden.”

De voorlopige kalender van VR Racing

Dirk Van Rompuy - BMW M3
Dirk Van Rompuy - BMW M3
Dirk Van Rompuy: “We gaan met de MARC II Mustang V8 niet over één nachtje ijs. We gaan met alle piloten uitgebreid testen in Portimao en Monza met onder meer verschillende bandenmerken. We rijden voorlopig het volledige Belcar kampioenschap en de Creventic 12H Spa als generale repetitie voor de 24H Zolder. In het zog van het Belcar Endurance Championship zal ik opnieuw meedingen voor de titel in de Belcar Youngtimer Cup met de BMW M3 Evo.”

Dirk Van Rompuy - Jens Vanoverschelde  -  Opel Ascona
Dirk Van Rompuy - Jens Vanoverschelde - Opel Ascona
“Verder gaan Tom en ikzelf samen met onze vaste copiloten Jens Vanoverschelde en Kris Goris door met regularity met de Opel Ascona en de BMW M3. Daarin staan nu reeds de Rally Neige et Glace, Costa Brava en de Boucles @ Bastogne op het menu. En de rally van Kasterlee willen Tom en ikzelf samen rijden, kwestie van ook dat te kunnen afvinken van onze bucket list.”

Lees ook: VR Racing by Qvick Motors met MARC II Mustang V8 richting Belcar

Foto's: VR Racing by Qvick MotorsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 7 december 2018.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons