van der Horst

Lamborghini Super Trofeo: Lagrange en Schandorff pakken naast wereldtitel door tijdstraf

Lagrange/Schandorff - Leipert Motorsport
Lagrange/Schandorff - Leipert Motorsport
Niels Lagrange heeft naar eigen zeggen een schitterend weekend achter de rug met drie podiumplaatsen op vier races. Ook de wereldtitel in de klasse PRO lag voor het grijpen, maar de wedstrijddirectie gaf het Belgisch-Deens duo Lagrange/Schandorff een tijdstraf van 20 seconden en meteen spatte deze droom uiteen.
Zege in Pro Vallelunga
Zege in Pro Vallelunga
Niels Lagrange en zijn Deense co, Frederik Schandorff, waren een gans weekend in goede doen. In de Lamborghini Super Trofeo Europe stonden ze met de Leipert-Lamborghini na twee podiumplaatsen voor dit weekend op een zevende plaats in de tussenstand. In onze voorbeschouwing van het laatste raceweekend in Vallelunga vertelde de Limburger dat een plaats binnen de top 5 mooi zou zijn terwijl ze ook tevreden zouden zijn met een top 5 in de World Finales die ook werden verreden tijdens het slotweekend van het seizoen 2018.

Via een derde plaats en een zege konden ze in de Super Trofeo Europe in de PRO-klasse opschuiven naar de vierde plaats in de eindstand van het kampioenschap. Restten er nog twee races voor de World Final of het wereldkampioenschap binnen de Lamborghini Super Trofeo. Naast de Europese rijders voegden zich ook nog piloten van het Aziatisch en Noord-Amerikaans kampioenschap op de startgrid waardoor we het sterkste startveld kregen van het seizoen.

Frederik Schandorff - Niels Lagrange
Frederik Schandorff - Niels Lagrange
Tijdens de eerste manche vertrok Frederik Schandorff vanuit zevende positie en na een zeer regelmatige race kwam Lagrange als derde over de meet na de wagens van Yazid/Cozzolino en Gersekowski/Muscat.
Tijdens de start van de twee manche was het de beurt aan Niels Lagrange. Opnieuw vanuit zevende positie moest de Limburger in de aanloop naar de rollende start plots naar links uitwijken waardoor hij niet meer in formatie reed. Reden was dat de wagens voor hem vol in de ankers gingen en Lagrange een aanrijding wou vermijden. Een goede reactie, want naast en achter hem gingen verschillende wagens in het decor. Hierdoor verloor de Limburger zelf twee plaatsen en kwam pas als negende over de startlijn. En ondanks het verlies van twee plaatsen kreeg het onfortuinlijke duo 20 seconden straftijd aan de broek. Ze lieten zich niet uit hun lood slaan en bleven vechten. Uiteindelijk kwam Schandorff als tweede over de meet en aangezien de top 2 van eerste race, Yazid/Cozzolino en Gersekowski/Muscat niet scoorden had de titel normaliter voor de blauwe Leipert Kurina-Lambo moeten zijn.

Lagrange - Schandorff - Lamborghini Super Trofeo
Lagrange - Schandorff - Lamborghini Super Trofeo
Niels Lagrange: “We kregen totaal onterecht deze straftijd van 20 seconden en zodoende verhuizen we naar de derde plaats in het wereldkampioenschap. Hier had ik altijd voor willen tekenen, maar als je ziet dat we bestraft worden omdat ik een aanrijding wilde vermijden en ook nog eens twee plaatsen verloor, is het toch moeilijk verteerbaar. Maar met vier starts en drie podia afgelopen weekend waarvan één zege mogen we echt niet klagen. Het team van Leipert Motorsport heeft dan ook schitterend werk geleverd. Na een zege in de 24H Zolder met Independent Motorsport, de successen in de Ford Fiesta Sprint Cup en de vijf podia in de Lamborghini Super Trofeo is mijn seizoen meer dan geslaagd”.   

Foto's: Leipert Motorsport - RIP - Arne Simons  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons