van der Horst

VR Racing by Qvick Motors met MARC II Mustang V8 richting Belcar

MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
VR Racing, het team rond Dirk en Tom Van Rompuy, heeft een MARC II Mustang V8 gekocht en zal het Australische monster met ondersteuning van Qvick Motors volgend jaar inzetten in de nieuwe Klasse 3 binnen het Belcar Endurance Championship.
MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
Belcar 3, dat volgend seizoen open staat voor Belcar Specials, Silhouette's, GT Open, GT Cup (Lambo/Ferrari) en Toerisme +4000cc, is de ideale speelvijver voor de MARC II Mustang V8 die is voorzien van een 5200 cc krachtbron. Deze motor, die nog wat kinderziektes ondervindt, zal worden onderhouden bij het legendarische European Luigi Racing. Hierdoor volgen ze dezelfde piste als het VDS Racing Adventures team van Raphaël van der Straten dat met een identieke wagen ook klant is bij de Waalse tuner.


MARC Cars Australia - MARC M2 V8
MARC Cars Australia - MARC M2 V8
De wagen die door VR Racing werd aangekocht bij MARC Cars Australia was reeds actief tijdens de 1000km van Bathurst en recent ook tijdens 12H Spa van Creventic. Nadien verhuisde de schitterende krachtpatser richting de ateliers van Qvick Motors die de huispreparateur blijft. Gladiatoren met dienst worden Tom Van Rompuy, Erik Qvick en meer dan waarschijnlijk John Rasse. Tijdens de 24 Hours of Zolder zal ook Dirk Van Rompuy het vaste team komen versterken en is VR Racing by Qvick Motors nog op zoek naar een vijfde piloot om het kwartet te komen versterken.

VR Racing/Qvick Motors - BMW M2 MARC V8
VR Racing/Qvick Motors - BMW M2 MARC V8
Dirk Van Rompuy: "We gaan zo snel als mogelijk met deze wagen de nodige tests doen, want het is een totaal andere wagen dan de MARC 1 die door Erik werd omgetoverd naar een BMW M2. Deze wagen is nu te koop en er zijn reeds gesprekken met een potentiële klant. De Belcar primeert en daarin zit uiteraard ook de 24H Zolder verweven. Vandaar dat we ook de 12H Spa van Creventic mogelijk aan onze kalender toevoegen. Dit moet dan de generale repetitie worden voor de zwaarste race van het jaar, tweemaal rond de klok in Zolder. Nadien zien we wel welke weg we op langere termijn zullen inslaan met deze wagen. De kans dat we net als VDS de 24HSeries by Creventic zullen volgen is een mogelijkheid, maar dat is logistiek een zeer zware onderneming. Laten we eerst maar afwachten wat de Belcar 2019 brengt. We zijn razend nieuwsgierig."

MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
MARC 2 Mustang V8 - VR Racing by Qvick Motors
Erik Qvick: "De MARC Car 2 is niet te vergelijken met de MARC Car 1, maar de ervaring met de vorige bolide zal ons geen windeieren opleveren. De nieuwe wagen is net als zijn voorganger een silhouette en de kas is volledig in kevlar. Het is een volledig nieuw concept met een langere en bredere wielbasis, grotere remmen, enz. De motor is in tegenstelling tot de vorige 5 liter nu een 5,2 liter die een slordige 630 pk ontwikkelt en een koppel heeft van 580 Nm. De wagen is perfect gebouwd voor endurance en is een pak sneller dan zijn voorganger. VDS realiseerde met de Mustang reeds een 2'26"  tijdens de 12H Spa en ik denk dat we in Spa met een wagen die perfect op punt staat toch richting een 2'22" moeten evolueren en in Zolder een 1'33" ambieren. 

Dirk Van Rompuy - BMW M3
Dirk Van Rompuy - BMW M3
Dirk Van Rompuy zien we na zijn geslaagde seizoen in de Belcar Youngtimer Cup met de BMW M3 E30 ook volgend seizoen terug op de Belgische circuits, aangevuld met sporadische optredens in de MARC 2 Car zoals de 24H Zolder en mogelijk de 12H Spa. Ook regularity, waarin hij een van de Europese toppers is, staat opnieuw op de agenda met ondermeer Chris Goris en Jens Vanoverschelde in één van de Opel Ascona’s.

Dirk Van Rompuy-Chris Goris / Opel Ascona B VR Racing by Qvick Motors
Dirk Van Rompuy-Chris Goris / Opel Ascona B VR Racing by Qvick Motors
Tom Van Rompuy kon afgelopen weekend door te drukke beroepsomstandigheden zijn tweede plaats bij de Historics niet verdedigen in de Rally van de Condroz met de BMW M3 E30 en gaf zodoende een quasi zekere vice titel uit handen. Volgend seizoen zal hij met de M3 sporadisch aan de start komen in regularity naast de Belcar. Veel wedstrijden en veel kilometers voor Dirk, Tom, Erik en een mogelijke vierde partij, maar de focus ligt duidelijk op Belcar Endurance en de MARC II Mustang V8. En dit met een gezonde ambitie in de Belcar 3 en het algemeen klassement.

Foto's: VR Racing by Qvick Motors, Arne Simons, Niels Vaeck & Vincent Wouters

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 9 november 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons