van der Horst

VW Fun Cup Awards: de beste race van 2019

Milo Racing - VW Fun Cup #280
Milo Racing - VW Fun Cup #280
In de nasleep van de Awards Night heeft Autosport.be, partner van Kronos Events en de VW Fun Cup, beslist om zelf enkele Awards uit te reiken die op zaterdagavond niet aan bod kwamen in de Knokke Out van Waterloo. In dit eerste stuk zetten we niet één bepaald team of rijder in de bloemetjes, maar wel de beste race van het afgelopen seizoen.
In totaal komen vijf categorieën aan bod in de Awards van Autosport.be. Na de beste race van 2019, beslissen we ook over de mooiste livery, de opmerkelijkste jongere of nieuwkomer en de pechvogel van het jaar. Afsluiten doen we met een terugblik op het meest geslaagde kwalificatiespel.

Start 25H Fun Cup 2019
Start 25H Fun Cup 2019
De beslissing voor de beste wedstrijd van de VW Fun Cup powered by Hankook 2019 was bijna vanzelfsprekend. Een eervolle vermelding is er echter voor de 25 Hours in Spa-Francorchamps, want ondanks een nieuwe zege voor de #277 Allure Team van onder meer Sam Dejonghe, draaide het hoogtepunt van Kronos Events uit op een onvoorspelbare strijd tussen meer dan een handvol verschillende protagonisten.

Meesterlijke driestrijd

Maar de beste manche van afgelopen seizoen was, met een straat voorsprong, het Zolder Fun Festival. Vooral de finale was adembenemend, al legden Allure Team, DRM Motorsport en Milo Racing elkaar acht uur lang het vuur aan de schenen. Uiteindelijk bedroeg het verschil tussen de winnende #280 van Milo Racing, de #277 van Allure Team en de #2 van DRM Motorsport aan de eindmeet slechts één luttele seconde.

De driestrijd in het Zolder Fun Festival
De driestrijd in het Zolder Fun Festival
Op iets minder dan een halfuur van het einde werd het peloton een laatste keer samengebracht door een neutralisatie. Cédric Bollen (Allure Team) had op dat moment de leiding vast, maar zag Kevin Balthazar (Milo Racing) en later ook Edouard Mondron (DRM Motorsport) terugkomen. Na een contact met een achterligger veranderde de leiding een eerste keer van kamp, maar het zou zeker niet de laatste keer zijn. Iedereen hield zijn adem in toen de drie kemphanen op twee ronden van het einde zij aan zij bijna een halve ronde van het Limburgse circuit aflegden...

Milo Racing - VW Fun Cup
Milo Racing - VW Fun Cup
Edouard Mondron werd uiteindelijk de derde hond die met de overwinning ging lopen, maar die zege zou uiteindelijk nog in rook opgaan. Teamgenoot Wolfgang Reip was bij de laatste pitstop over de volle witte lijn gereden in de pitlane en werd daarvoor na afloop van de race bestraft. De overwinning was dus, voor het eerst in 2019, voor Milo Racing, met aan het stuur Kevin Balthazar, Romain Degeer en Matteo Raspatelli.
 

Foto's: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op donderdag 20 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons