van der Horst

Wagemans wil dubbel in TER2

Joachim Wagemans - Peugeot 208 R2
Joachim Wagemans - Peugeot 208 R2
TER2-kampioen Joachim Wagemans wil zichzelf opvolgen komend seizoen. Dat kondigt de 23-jarige Belg uit Kapellen zelf aan. Na zijn titel mocht hij ook een rally rijden in een Hyundai i20 R5, maar die prijs zal hij pas in 2019 in ontvangst nemen.
Joachim Wagemans behaalde vorig jaar na enkele klinkende overwinningen de TER2-titel voor Junioren. In de Valais zette hij de kers op de taart met een nieuwe zege. Die titel wil hij graag verlengen. Zo graag zelfs dat hij zijn prijs, de Hyundai i20 R5, nog een jaartje in de garage laat staan.

"Normaal was voorzien dat we in het begin van het seizoen een wedstrijd zouden rijden met de Hyundai i20 R5, maar dan zou ik punten verliezen voor het TER2-kampioenschap. Het is onze bedoeling om dit seizoen opnieuw de titel te veroveren in TER2, wat ons nog eens een wedstrijd met een R5 op zou leveren", aldus Wagemans. Hij rekent er ook op wat prijzen in de wacht te slepen dankzij het partnerschap van DMack.

Vorig jaar viel de lichting wat licht uit en haakten heel wat protagonisten voortijdig af. Dit jaar zijn er al enkele inschrijvingen binnengelopen, maar Wagemans kan zijn parcourskennis perfect uitspelen. 

TER start in het eerste weekend van mei in Roemenië. Ook de Ypres Rally staat opnieuw op de kalender.

Foto: TER Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op woensdag 14 maart 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons