van der Horst

Wagner walst naar winst in opener rallyseizoen

Julian Wagner - Skoda Fabia R5
Julian Wagner - Skoda Fabia R5
Julian Wagner heeft in een Skoda Fabia R5 de 34ste editie van de Jänner Rallye gewonnen. Zijn oudere broer leek op weg naar de tweede plaats, maar moest opgeven met de meet in zicht.
Lang heeft de winterstop niet geduurd. Het internationaal rallyseizoen werd afgelopen weekend traditioneel op gang getrokken in Oostenrijk met de Jänner Rallye. Tot 2015 telde deze rally nog mee voor het Europees kampioenschap, nu is het nog enkel de openingsmanche van het Oostenrijks kampioenschap, maar toch krijgt de rally nog altijd een mooi startveld bijeen, zo vroeg op het jaar.

Al snel leek de wedstrijd een broederstrijd te worden tussen Julian en Simon Wagner, maar de jongste snelde er zaterdagmiddag al vandoor. Versnellingsbakproblemen zorgden toch nog voor spanning, maar op zondag nam de 23-jarige Julian opnieuw afstand. En toen Simon kort voor het einde moest opgeven, lag de weg vrij naar zijn eerste algemene overwinning - en dat bij zijn R5-debuut. Uiteindelijk had hij meer dan 8 minuten voorsprong op Gerald Rigler (Ford Fiesta R5) en Gerhard Aigner (Skoda Fabia R5).

Foto: Organisatie Jänner Rallye



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zaterdag 5 januari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons