van der Horst

Wallonie: Fernémont neemt kop over

Adrian Fernémont - Skoda Fabia R5
Adrian Fernémont - Skoda Fabia R5
Na 10 van de 22 proeven in de Rally van Wallonië heeft Adrian Fernémont zich resoluut op kop gezet van het klassement. Cédric Cherain is zeker nog niet uitgeteld.
Adrian Ferémont (Skoda Fabia) heeft de leiding genomen in de Rally van Wallonië met twee besttijden in het begin van de openingslus. Hij wist zelfs zijn voorsprong uit te bouwen tot 8.7 seconden op Cédric Cherain (VW Polo) die dus moeite had om het tempo van de thuisrijder te volgen.

Achter het kopduo staat Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) die bezig is aan zijn beste wedstrijd van het seizoen. Hij volgt op een halve minuut van Fernémont en heeft Xavier Bouche (VW Polo) in zijn zog. Bouche klokte zelfs een snelste tijd op de tiende proef, die van Wartet. Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) is vijfde op 50 seconden. Hij liet zich net zoals enkele andere, zoals PJM Cracco (Skoda Fabia), verrassen op Mohiville, maar gelukkig zonder erg. 

Kevin Demaerschalk (Citroën C3) is opgeschoven naar plaats zes, maar wel op ruim een minuut van de leider. Ook Patrick Snijers (VW Polo) probeert op te schuiven in de stand. Kort achter Snijers vechten Olivier Collard (Skoda Fabia) en Bastien Rouard (Skoda Fabia) een mooi duel uit. Rouard was zelfs auteur van een besttijd, en dat bij zijn R5-debuut. Dat ganse pakket krijgt stilaan gezelschap van Vincent Verschueren die na zijn lekke band de weg naar voren zoekt.

Bij de junioren leidt Grégoire Munster.

Er resten vandaag nog vier proeven, zondag nog acht.

Foto: RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 27 april 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons