van der Horst

Wim Jeuris: "Hoop op subdivisie bij de prototypes"

M Racing - Radical SR3 SL
M Racing - Radical SR3 SL
Hij is een van de amateurrijders die zijn naam al jaar en dag heeft gekoppeld aan de Belgische autosport en meer bepaald aan het Belcar Endurance Championship. Wim Jeuris koestert dit seizoen de hoop om te kunnen deelnemen aan het volledige kampioenschap met zijn Radical SR3 SL van M-Racing. Hij moet die activiteiten echter wel combineren met de opening van een nieuw, Thais, restaurant in Hasselt, Cy'an.
M Racing - Radical SR3 SL
M Racing - Radical SR3 SL
Wim Jeuris moet het in de Belcar 2-categorie opnemen tegen de veel snellere Norma's en Wolf en vertelt aan Autosport.be dat hij hoopt op meer tegenstanders van hetzelfde niveau. "Het zou aangenaam zijn om de strijd te kunnen aangaan met andere Radicals of prototypes met een gelijkaardige snelheid", aldus de Limburgse ondernemer aan Autosport.be. "Om de competitie aantrekkelijker te maken, hoop ik zelfs op een subdivisie bij de prototypes. Ik ben daarentegen geen voorstander van een Radical-cup, omdat ik al jaren een Ford EcoBoost-motor onder de carrosserie heb zitten, in tegenstelling tot mijn collega's, die standaard zijn uitgerust met een andere krachtbron. Rijden in een Cup impliceert dat je volgens een standaard-formule start en dat zou dus heel wat aanpassingen vergen aan de wagen. Nodeloos uit te leggen waarom ik daar geen voorstander van ben."

M Racing - Radical SR3 SL
M Racing - Radical SR3 SL
Op het programma van de Radical-rijder staat het volledige Belcar-kampioenschap, maar Jeuris schrijft zich door zijn drukke professionele bezigheden wel race per race in. "Ik heb een nieuw Thais restaurant geopend in Hasselt, dat ik Cy'an heb genoemd. Het restaurant bevindt zich naast Het Magazijn, mijn andere zaak. Net daarom is de Belcar op mijn lijf geschreven: de meeste wedstrijden vinden plaats dicht bij huis, waardoor ik mijn zaak nooit lang in de steek moet laten. Bovendien schrijf ik me race per race in en niet meteen voor het volledige seizoen, zodat ik in geval van nood voorrang kan geven aan Cy'an."

M-Racing - Radical
M-Racing - Radical
Tijdens het New Race Festival op Circuit Zolder is Jeuris de enige rijder op de Radical SR3 SL van M-Racing, maar voor de komende races is hij op zoek naar een ervaren teamgenoot. "Tijdens de openingswedstrijd te Circuit Zolder kan ik de rijtaken nog wel op mij nemen, gezien de wedstrijd iets meer dan twee uur duurt. Voor de langere wedstrijden, zekere deze in Zolder, is een tweede rijder echter geen overbodige luxe. Fysiek is het moeilijk om een constant tempo te blijven aanhouden als je alles alleen afwerkt. Ik kijk dus uit naar iemand die met mij de wagen wil delen."

Foto's: Niels Vaeck & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op zondag 8 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons