van der Horst

Wolfgang Reip: "Op het einde durfde ik niet meer kijken!"

Buncombe - Reip - Chiyo
Buncombe - Reip - Chiyo
Wolfgang Reip werd vandaag op de Nürburgring gekroond tot Blancpain Endurance Series Pro Cup-kampioen, een titel die hij deelt met zijn teamgenoten op de #23 RJN Nissan dit seizoen, Katsumasa Chiyo en Alex Buncombe. De 27-jarige Brusselaar won in 2012 nog de GT Academy titel als Playstation-gamer en bewandelde daardoor een apart pad richting een succesvolle autosportcarrière.
Katsumasa Chiyo en Wolfgang Reip
Katsumasa Chiyo en Wolfgang Reip
"Wat een prachtig jaar voor mij, ik had zelf nooit durven dromen dat ik, komende uit de GT Academy, kampioen kon worden in Blancpain. Maar we deden het dus toch, echt een onbeschrijflijk gevoel! Chiyo nam de start waarna ik de Nissan overnam. Mijn stint verliep vrij goed, ik slaagde erin om een gat te slaan van zo'n zes seconden op mijn naaste achtervolger. Jammer genoeg werd dit wat later ongedaan gemaakt door de tussenkomst van de safety car."

Podium BES Nürburgring 2015
Podium BES Nürburgring 2015
"Alex moest het afmaken en toen hij de pits wou verlaten stond er een auto in de weg waardoor we wat tijd verloren. Ikzelf had zoveel stress dat ik niet meer naar de tv in de pitbox durfde kijken! Ik heb mij teruggetrokken en ben pas vijf minuten voor het einde van de race het team weer komen vervoegen. Ik wil Nissan, de GT Academy en mijn teamgenoten bedanken, dit is zondermeer het hoogtepunt van mijn carrière!"

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 20 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons