van der Horst

24H Le Mans: Wolfgang Reip met Nissan ZEOD RC naar Le Mans (+Video)

Wolfgang Reip - Nissan ZEOD RC
Wolfgang Reip - Nissan ZEOD RC
Wolfgang Reip blijft promotie maken binnen de rangen van het Nissan rijderscorps. De 26-jarige man uit La Hulpe werd door Nissan geselecteerd om komende zomer de revolutionaire Nissan ZEOD RC de sporen te geven tijdens de 24 uren van Le Mans. Eerder werd Lucas Ordóñez al bevestigd als eerste naam op Japanse prototype die dit jaar “Garage 56” zal inpalmen in La Sarthe, de pitbox die door organisator ACO wordt voorbehouden voor wagens met nieuwe en innovatieve technologieën. In 2015 zal Nissan met een LMP1 terugkeren naar de 24 uren van Le Mans, misschien wel met Wolfgang Reip als hij blijft promotie maken.
Wolfgang Reip - Nissan ZEOD RC
Wolfgang Reip - Nissan ZEOD RC
Wolfgang Reip won in 2012 de Europese versie van GT Academy, en leverde vervolgens bij elke uitdaging met een nieuwe racewagen zijn visitekaartje af. Het meeste indruk maakte hij misschien wel tijdens zijn LMP2-debuut op een Greaves Zytek-Nissan ter gelegenheid van de slotmanche van het FIA WEC vorig jaar, de 6 Hours of Bahrain.


“Elke keer dat we Wolfgang een nieuwe kans geven, neemt hij deze met open armen aan. Hij maakte indruk met zijn snelheid in de 24 uren van Dubai vorig jaar, leverde geweldig werk af in de Blancpain Endurance Series en opende vervolgens ieders ogen met zijn LMP2 snelheid in Bahrein. Hij is niet alleen snel, maar leert ook enorm vlug bij en zijn technische feedback is exceptioneel”, aldus Nissan Global Motorsports Director Darren Cox.

Wolfgang Reip - Nissan ZEOD RC
Wolfgang Reip - Nissan ZEOD RC
Reip werkte inmiddels al zijn eerste test af met de Zero Emission On Demand Racing Car (ZEOD RC) en imponeerde ook daar de betrokken partijen. De ZEOD RC maakt gebruik van elektrische motoren waarmee de wagen in principe telkens de eerste ronde van elke stint zal afwerken. Bijkomend werd er ook voorzien in een zeer licht (40kg) en compact 3 cilinder motorblok dat 400 pk produceert. De derde en laatste rijder wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.Foto's: Nissan  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons