van der Horst

24H Le Mans: Lucas Ordóñez eerste naam op Nissan ZEOD RC

Lucas Ordóñez - Nissan ZEOD RC
Lucas Ordóñez - Nissan ZEOD RC
Nissan Motorsport heeft met Lucas Ordóñez de eerste rijder bevestigd op zijn revolutionaire ZEOD RC prototype. De Spanjaard werd in 2008 de allereerste winnaar van de Nissan PlayStation GT Academy, en stond inmiddels al driemaal aan de start van de 24 uren van Le Mans, waarbij hij reeds tweemaal het LMP2-podium mocht bestijgen. De Nissan ZEOD RC zal dit jaar “Garage 56” innemen in de pitlane van Le Mans, de pitbox die vanaf 2012 wordt voorbehouden aan innovatieve technologieën.
  • Dreamdrive
De onconventionele prototype heeft als doel telkens de eerste ronde van iedere stint op zuivere elektrische energie af te werken, vooraleer over te schakelen op een al even opmerkelijk motorblok van 40 kg dat maar liefst 400 pk produceert.

“Het is een zeer uitdagend project voor Nissan en voor mezelf als racepiloot. Ik krijg de kans om als eerste een elektrische wagen te besturen op Le Mans tegen snelheden van meer dan 300 km/u”, aldus Ordóñez.
 
De Nissan ZEOD RC maakt deel uit van de voorbereidingen op de nieuwe LMP1 van het Japanse merk die het vanaf 2015 het zal opnemen tegen Audi, Porsche en Toyota in het FIA WEC en tijdens de 24 uren van Le Mans.

Foto: Nissan
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op donderdag 6 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons