van der Horst

WRC: Arctic op één na snelste sneeuwrally ooit

Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Duizelingwekkende snelheden werden er gehaald dit weekend in Arctic Rally. Ott Tänak zorgt voor een mooie voetnoot in de annalen met zijn gemiddelde van 121,7 km/u. Goed voor plaats vijftien in het lijstje "snelste rally's ooit" en plaats twee in reeks sneeuwrally's.
We doken gisteren al in de statistieken, en dat bleek niet onterecht. Er werd gisteren geflirt met een gemiddelde van 120km/u, maar vandaag werd er nog een schepje bovenop gedaan. Zo reed Kalle Rovanperä op de slotproef een gemiddelde van 134,3 km/u. Ott Tänak reed gemiddeld, over de hele rally beschouwd, 121,7 km/u en komt daarmee de statistieken binnen. De Est staat nu met drie noteringen in de top 15, na Finland 2018 en 2019.

De snelste rally ooit staat nog altijd op naam van Kris Meeke die in 2016 een gemiddelde snelheid haalde van 126,62 kml/u in Finland, in zijn DS3 WRC. Daarna greep de organisatie in om die snelheden te drukken, dus het record zou wel nog even kunnen blijven staan.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 28 februari 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Arctic Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons